Правителството на палестинското ислямистко движение Хамас съобщи днес, че броят

...
Правителството на палестинското ислямистко движение Хамас съобщи днес, че броят
Коментари Харесай

Хамас: Израел е убил 4650 деца и 3145 жени при бомбардировките на Газа, жертвите са 11 320 общо

Правителството на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " заяви през днешния ден, че броят на палестинците, починали при израелските бомбардировки в линията Газа от началото на войната на 7 октомври, е повишен на 11 320 души, съобщи Франс прес.

Сред жертвите има 4650 деца и 3145 дами. Ранените са 29 200, посочи държавното управление на " Хамас ". Здравното министерство на " Хамас ", от своя страна, заяви, че десетки тела лежат по улиците в северната част на линията Газа и е невероятно да бъдат преброени, защото израелската войска взема на прицел колите за спешна помощ и медиците, които се пробват да се приближат до тях.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е надълбоко смутен от " ужасяващата обстановка и тежките човешки жертви в няколко лечебни заведения в Газа ", съобщи на този декор през днешния ден неговият представител.

" В името на човечността генералният секретар приканва за неотложно филантропично преустановяване на огъня ", съобщи пред публицисти Стефан Дюжарик.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР