Правителството на Пакистан обяви строги мерки за енергийни икономии, сред

...
Правителството на Пакистан обяви строги мерки за енергийни икономии, сред
Коментари Харесай

Пакистан затваря магазини и ресторанти по тъмно - пести ток

Правителството на Пакистан разгласи строги ограничения за енергийни икономии, измежду които е затваряне на всички молове и търговски обекти в 20:30 часа локално време, оповестява " Ал Джазира ". По този метод страната се пробва да се оправи с рецесии в стопанската система и енергетиката и да спести към 273 млн. $.

Към момента Пакистан е в тежко състояние, защото помощта от Международния валутен фонд ще се забави, а валутните запаси на страната покриват едвам месец импорт и то най-вече за енергетиката. Исламабад и МВФ от месеци имат различия във връзка с промените, които се чакат от държавното управление, с цел да бъде получено финансирането в размер на 1,1 милиарда $.
 Пакистан е в заплаха да изпадне в несъстоятелност
Шестата по население страна в света е в заплаха да изпадне в несъстоятелност

Страната се нуждае от финансиране от МВФ

Останалото сериозно интернационално финансиране е обвързвано с транша от фонда и по този начин 220-милионният Пакистан се оказва действително заплашен от банкрут. До юни предстоят заплащания по външния дълг и по енергийния импорт в размер на към 30 милиарда $. На този декор, валутните запаси на страната са се стопили на половина за 12 месеца и сега са едвам 11,7 милиарда $.

На този декор по-голямата част от електрическата енергия в Пакистан се създава от вносни изкопаеми горива, в това число полутечен природен газ, чиято цена скочи през последните месеци. Опитите за стабилизиране на стопанската система за момента не са сполучливи - потребителските цени скочиха с 25 на 100 на годишна база, а валутата на страната се обезценява бързо.
 Пакистан желае да търгува с Русия в рубли и юани
Петата по население страна в света желае да търгува с Русия в рубли и юани

Това може да стане през идната година

Картината става напълно мрачна, когато прибавим продължаващото възобновяване от пагубните наводнения, които опустошиха една трета от страната преди няколко месеца. Природни бедствия лишиха живота на хиляди и унищожиха скъпа инфраструктура, напомня " Ал Джазира ". Пакистан е осмата най-уязвима от климатичните промени страна в света съгласно класацията на " Грийнуоч ".

На мрачно

След моловете, към 22:00 часа локално време ще би трябвало да стопират работа заведенията за хранене и обредните зали, изясни министърът на защитата Кхаваджа Асиф. По думите му министър председателят Шехбаз Шариф е разпоредил всички държавни структури да понижат потреблението си на сила с 30 на 100.

Половината от уличното осветяване няма да работи поради режима на ток.

Други от ограниченията са прекъсване на производството на крушки с ниска енергийна успеваемост и на вентилатори. По думите на Асиф летният пик на потреблението на сила в страната е 29 000 мегавата против 12 000 през зимата и това се дължи на неефективните системи за изстудяване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР