Правителството на Николай Денков има доверието на 20% от гражданите,

...
Правителството на Николай Денков има доверието на 20% от гражданите,
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Кабинетът е с 20% одобрение, ГЕРБ - 25.1%, ПП-ДБ - 20.2%

Правителството на Николай Денков има доверието на 20% от жителите, съмнение са декларирали 37%, а отношението на 43% от респондентите е по-скоро неутрално.
Това демонстрира изследване на „ Алфа Рисърч “, показано пред бТВ от Геновева Петрова. То е извършено през интервала 20-26 юни.

Според 48% от участниците в анкетата държавното управление не е идеално, само че е най-хубавото, което е можело да се направи в сегашната обстановка.

14% считат, че то е изменничество по отношение на гласоподавателите, а съгласно 13% то е нездравословно за страната. 25% нямат мнение.

Одобрението за премиера Денков е 26%, неодобрението – 30%, а 44% от участниците в допитването са декларирали неутрално отношение.

Първите две политически сили бележат спад в поддръжката – при ГЕРБ той е малко под 2%, а при ПП-ДБ е към 5%.

Подкрепата за ГЕРБ е 25.1%, за Политическа партия - 20.2%.

Геновева Петрова означи, че има смяна вътре в обединението ПП-ДБ. Докато преди е регистриран превес на Политическа партия, в този момент има баланс в електоралната тежест на двете политически обединения.

Трета мощ е „ Възраждане “ с 15.4, четвърта – Движение за права и свободи с 12.6%, пета - Българска социалистическа партия с8,8%.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР