Правителството на Нидерландия във вторник удължи ограничителните мерки за населението

...
Правителството на Нидерландия във вторник удължи ограничителните мерки за населението
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия: Гушкане на внуците под коледната елха няма да има!

Правителството на Нидерландия във вторник удължи ограничаващите ограничения за популацията до 14 януари, а министър председателят на страната Марк Рюте съобщи, че с цел да бъдат предпазени възрастните хора, тази година няма да има " гушкане на внуците под коледната елха ", написа европейската редакция на " Политико ".

,,Разбирам, че това е горчиво обръщение, само че е безусловно належащо да се сведе до най-малко контактът сред деца и възрастни хора``, съобщи Рюте, когато разгласи, че учебните заведения ще затворят за Коледа седмица по-рано от плануваното.

От 17 ч. до 5 часа сутринта магазините, заведения за хранене, питейни заведения и културни заведения ще останат затворени, а супермаркетите ще останат отворени до 20 часа.

Правителството реши да продължи със своите строги ограничения, макар че страната е докладвала приблизително по 16 640 позитивни случая дневно за интервал от седем дни, доста по-малко спрямо предходните седмици. Вместо това има намерение да сътвори дълготраен проект за справяне с вируса. Една от оповестените ограничения беше ускоряването на акцията за слагане на бусер-дози в отговор на разновидността Омикрон. От януари всеки на възраст над 18 години ще може да получи спомагателна инжекция, осведоми " Фокус ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР