Правителството на Нидерландия реши да затвори от утре баровете и

...
Правителството на Нидерландия реши да затвори от утре баровете и
Коментари Харесай

Нидерландия на косъм от пълна карантина: затваря барове и ресторанти

Правителството на Нидерландия реши да затвори от на следващия ден питейните заведения и заведенията за хранене в границите на " частична карантина ", която към този момент ще трае най-малко 4 седмици, с цел да се овладее устойчивият растеж на броя на заразяванията в страната, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Премиерът Марк Рюте сподели, че страната би трябвало да се приближи с една стъпка към цялостна карантина, тъй като в противоположен случай лечебните заведения ще бъдат толкоз претрупани, че хора с други незабавни здравни проблеми няма да могат да получават лекуване. " Трябва да бъдем по-строги по отношение на себе си ", сподели Рюте в послание към нацията. Мерките не засягат просветителната система, като се изключи че там се вкарва наложително носене на маски.

За да се подсигурява, че купонджиите поради невъзможността да вървят в питейни заведения и кръчми, няма да си устройват запои вкъщи, се не разрешава продажбата на алкохол след 20 часа. Освен това се не разрешава на семействата да одобряват по повече от трима посетители на ден. Ще се ограничи и публичният превоз във допустимо най-голяма степен.

През последните седмици Нидерландия е измежду европейските страни с най-силно нарастване на броя на инфектираните. През последната седмица до през днешния ден новите случаи са 43 903 при 17,3-милионно население. Вчера бе регистриран рекорден дневен приръст от близо 7000 новозаразени. Сега Нидерландия е страната с максимален брой инфекции на глава от популацията в света.

Броят на настанените в интензивно поделение скочи от 121 на 192. Починалите са 150, при 89 седмица по-рано, или общо 6587 от началото на разпространяването на болестта. Най-много инфектирани има в Амстердам и Ротердам.

" Твърде доста хора не съблюдаваха разпоредбите и ние нямахме различен избор, с изключение на да затегнем ограниченията. Нашето държание има основно значение ", уточни министър председателят. Той акцентира, че " в случай че нещата не тръгнат към усъвършенстване през идващите седмици, ще би трябвало да минем към цялостна карантина ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР