Правителството на Молдова остава твърдо на позицията си и настоява

...
Правителството на Молдова остава твърдо на позицията си и настоява
Коментари Харесай

Молдова не иска руски военни в Приднестровието

Правителството на Молдова остава твърдо на позицията си и упорства въпросът за извеждане на съветските войски от Приднестровието да бъде включен в дневния ред на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, която стартира на 12 септември. Това съобщи министър председателят Павел Филип по време на тържествата във връзка Деня на независимостта на Молдова.

Вчера посланикът на Молдова в Русия Андрей Негуца заяви, че Кишинев ще даде до няколко дни отговор на предложение на Русия да се откаже от тази самодейност.

По-рано този месец молдовското държавно управление се обърна публично към Организация на обединените нации с молба Общото заседание да разиска въпроса за извеждането на съветските военни от Приднестровието. По този мотив дипломат Негуца беше извикан във външното министерство на Русия.

Молдовският президент Игор Додон осъди самодейността на държавното управление. А министерството на външните работи посочи, че не става дума за извеждане на съветските миротворци, а на военнослужещи от Русия, които не са в състава на миротворческата задача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР