Правителството на Косово забрани влизането на автомобили със сръбски регистрационни

...
Правителството на Косово забрани влизането на автомобили със сръбски регистрационни
Коментари Харесай

Ново напрежение в Косово: Прищина забрани на автомобили със сръбски номера да влизат в страната

Правителството на Косово забрани влизането на коли със сръбски регистрационни номера, както и на камиони и артикули от Централна Сърбия. Това заяви представителят на косовското държавно управление Перпарим Криезиу.


" Властите взеха решение да засилят равнището на граничен надзор от съображения за сигурност. Като незабавна стъпка беше решено да се забрани влизането в Косово на коли със сръбски регистрационни номера, до момента в който обстановката към момента се проучва от силите за сигурност ", съобщи Криезиу, представен от „ Косово онлайн “.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че решението е рубикон, след който ще бъде мъчно да се върне към естествени връзки с държавното управление на Косово. Според него задачата на възбраната е да се " уморят от апетит сърбите в Косово ".

През април спорът сред Сърбия и Косово още веднъж се изостри. В обитаемото най-вече със сърби Северно Косово бяха извършени локални избори. Сърбите бойкотираха вота, а албанците завоюваха при изборна интензивност от към 4%. Това докара до конфликти сред сръбски протестиращи и косовската полиция. В района дойдоха бойци от ръководените от НАТО интернационалните сили за сигурност КФОР. Сред тях имаше съществено ранени.

Министър-председателят на Косово Албин Курти назова протестиращите навалица от екстремисти. Той съобщи, че ще се вслуша в апелите на Запада да изтегли полицейските елементи единствено в случай че протестиращите си тръгнат. Сръбският президент Александър Вучич упрекна Курти, че е употребявал брутална мощ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР