Правителството на Колумбия обяви, че крайнолявата партизанска групировка Армия за

...
Правителството на Колумбия обяви, че крайнолявата партизанска групировка Армия за
Коментари Харесай

Патризанска групировка отвлякла бащата на Луис Диас

Правителството на Колумбия разгласи, че крайнолявата партизанска формация " Армия за национално избавление ", (б.ред. - Еjеrcito de Liberaciоn Nacional, кратко - ELN), е виновна за отвличането през уикенда на бащата на футболиста на Ливърпул и колумбийския народен тим Луис Диаз, съобщи Sportal.

Мирната делегация на държавното управление, която сега води договаряния с ELN за разоръжаването на партизаните, съобщи в изказване, че е " публично осведомена ", че отвличането е " осъществено от поделение, което принадлежи на ELN ". " Настояваме ELN да освободи неотложно господин Луис Мануел Диас и заявяваме занапред, че те са напълно виновни за обезпечаването на живота и неприкосновеността му ", съобщи Оти Патиньо, който управлява държавната делегация.

ELN е едно от най-старите партизански придвижвания в Колумбия, като е основано още през 1964 година Идеологията на въоръжената формация е комунизъм и марксизъм-ленинизъм. Движението има дългогодишна процедура да отвлича хора от богати и известни фамилии, с цел да желае след това откупи за освобождението им. Заради тези си дейности ELN е оповестена за терористична организация от Колумбия, Европейския съюз, Съединени американски щати и Канада.

Двамата родители на Луис Диас бяха отвлечени от въоръжени мъже на мотоциклети в събота на бензиностанция в дребния град Баранкас, Ла Гуахира. Майката на футболиста, Силенис Маруланда, беше избавена в границите на няколко часа от полицията, която сложи пътни заграждения към градчето с население 40 000 души, което се намира покрай границата на Колумбия с Венецуела.

Бащата на Диас остава в неопределеност, което кара специфичните сили да го търсят в планинската верига, която се простира сред двете страни и е покрита с гъсти гори. Властите предложиха и премия от към 40 000 паунда за информация, която да докара до бащата на Диас.

26-годишният състезател отсъстваше от мача на Ливърпул против Нотингам Форест в неделя, както и във вчерашната победа на мърсисайдци над Борнемут с 2:1 като посетител за Купата на лигата. Съотборниците на Диас показаха солидарността си с колумбиеца, като подвигнаха една от фланелките му на терена, откакто вкараха първия гол за успеха над Нотингам с 3:0.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР