Правителството на Кирил Петков официално подаде оставка.Първият ден на консултации

...
Правителството на Кирил Петков официално подаде оставка.Първият ден на консултации
Коментари Харесай

ОБЗОР: Оставка на правителството, фалстарт на консултациите с президента Радев

Правителството на Кирил Петков публично подаде оставка.

Първият ден на съвещания при президента Румен Радев не мина изключително сполучливо. Две от партиите - Продължаваме промяната и Българска социалистическа партия не се явиха. На място се явиха ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Според ГЕРБ е допустимо да се сформира кабинет в това Народно заседание, само че ще бъде „ слаб и беззащитен “. Най-добрият вид за тях е нови избори.

Движение за права и свободи също считат, че в това Народно заседание мъчно ще се откри разговор за хомогенно болшинство. Според Мустафа Карадайъ в тази обстановка е по-добре да се отиде на нови парламентарни избори.

Чревен вирус мъчи пловдивчани. Личните лекари регистрират нарастване на пациентите, които се оплакват от стомашно-чревни проблеми, температура, изнемощялост и разстройство. Вирусът визира както възрастни, по този начин и деца.

Вече сме в нова вълна на COVID-19, сподели основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

„ Ние се движим 3-4 седмици по-късно, което се случва в Западна Европа. В идващите две до три седмици евентуално ще се сблъскаме с тази нараснала вълна. Не че е толкоз ужасно и трагично, само че като факт е по този начин,” сподели той.

Трети случай на инфектиран мъж с маймунска шарка е доказан в България. Това сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Преди дни бяха доказани два случая на мъже, които бяха приети в болница в столични лечебни заведения.

Знанията по Български език и литература на пловдивските седмокласници се покачват всяка минала година. Това следят от Регионално ръководство на образованието-Пловдив след сравняване на резултатите от матурите на другите випуски. За математическите качества на децата обаче не могат да създадат същото умозаключение.

Дисциплинарно уволнен чиновник на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ –Пловдив съди предприятието и изиска да му бъдат платени малко над 7000 лева В.П. изискал да бъде заплатен, тъй като счита, че е уволнен непозволено и при неспазване на закона. Затова той завел иск против шефът Ненко Калакунов, подписал заповедта за уволняване.

" Голяма присъда " изиска за „ убийците от Капана” Марине Грегорян - брачната половинка на жертвата Лалко Журков. На излизане от залата разплаканата жена приказва пред медиите.

Пловдивски служител на реда е бил пребит до гибел в пазарджишкото село Пищигово. Давама мъже са в ареста, а лекарите се борят за живота на 34- годишния мъж, който е чиновник на Специализираните полицейски сили.

Върховният административен съд дефинитивно удостовери като законосъобразна заповедта на КЗП за краткотрайно затваряне на хотел " Клепсидра ". Принудителната административна мярка е наложена със заповед от 17 февруари 2021 година, но повече от година тече обжалването ѝ пред другите инстанции. Тя е позволена за авансово осъществяване от съда още при първото обжалване и все пак притежателят на обекта продължи правосъдната борба за законосъобразността на акта.

Близо 30 души живеят от няколко дни без ток в старческия дом в хотел „ Афродита”. Както TrafficNews заяви електричеството на дом за възрастни „ Свети Георги” трябваше да бъде спряно, откакто няколко месеца приютът работи без нужния лиценз и несменен статут на постройката, в която живеят възрастните хора. Въпреки многочислените инспекции и предизвестия, притежателят на противозаконния дом не е извел пациентите от постройката. Така те през днешния ден към този момент живеят без нужните условия.

Сигнал за скандал в заведение в пловдивския квартал „ Кючук Париж “ бе получен на тел. 112 в първите часове на вчерашния ден. На позвъняването се отзовал дежурен патрул на Първо районно управление (на МВР), който на място открил, че при счепкване посред им 33-годишен мъж блъснал с корав предмет по главата съперника си, на 56 години.

Паважът на ул. „ Даме Груев” в Кючук Париж безусловно пропада. Вследствие на това се е появила голяма дупка, която е дълбока близо метър, пишат поданици на квартала, които са попаднали на нея.

Пловдивчанин изпрати отворено писмо до регионалният шеф Йордан Иванов, до кмета Здравко Димитров и до омбудсмана Борислав Стаматов, в което упорства за тяхната интервенция при проблем с преустановяване на съсобственост с Община Пловдив. Нубар Калустян счита, че регион " Централен " съзнателно бави събарянето на полуразрушена и рискова постройка в парцела, с цел да не може да започва процедурата. Кметът на " Централен " Георги Стаменов обаче е безапелационен, че пази публичния интерес и няма по какъв начин се раздели с лека ръка с общинска благосъстоятелност.

Българин на 46 години се е удавил в неделя в морето в местността Акротири покрай солунското предградие Епаноми, заяви АНА-МПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР