Правителството на Кипър утроява субсидиите, които ще предостави през тази

...
Правителството на Кипър утроява субсидиите, които ще предостави през тази
Коментари Харесай

Правителството на Кипър утрои субсидиите за туризма

Правителството на Кипър утроява дотациите, които ще даде през тази година на бизнеса и локалните управляващи за възстановяване на предлагания на гостите туристически артикул и удължение на туристическия сезон. С над 11 милиона безплатни средства ще бъдат изпълнявани 16 стратегии, оповестиха от Министерството на туризма.

Инвестициите в укрепването на туристическия артикул на Кипър ще допринесат за постигането на дълготрайните цели в бранша и ще засилят неговата конкурентоспособност, съобщи заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Малко над 8 милиона евро за дотациите се обезпечават от Плана за възобновяване и резистентност и към 3 милиона евро ще бъдат отпуснати от държавния бюджет. Това е съвсем 3 пъти повече в сравнение с през предходната година. От 16-е стратегии най-голямата сума от 4 милиона евро е планувана за планове по проекта за възкръсване на селските, планинските и отдалечените региони, който следва да бъде разгласен, заяви заместник-министърът.

Средства ще бъдат ориентирани и към специфични форми на туризъм, които са част от тактиката на държавното управление за превръщането на Кипър в целогодишна дестинация, съобщи БНР.

Подготвя се проект за развиване на приключенския туризъм, сподели Костас Кумис. През тази година ще се предизвиква и цифровото разпространение на агротуризма. Нов туристически маршрут за развъждането на маслини в Кипър ще обогати тематичната стратегия „ Сърцето на легендите “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР