Правителството на Кипър преразглежда и съществено променя енергийната стратегия на

...
Правителството на Кипър преразглежда и съществено променя енергийната стратегия на
Коментари Харесай

`Правителството на Кипър променя енергийната стратегия на страната

Правителството на Кипър преразглежда и значително трансформира енергийната тактика на страната. Новите му цели и подходи за потребление на природния газ ще бъдат показани на двудневен семинар, озаглавен „ Вратата на Кипър: Природен газ за сила и втечняване “, който се организира през днешния ден и на следващия ден в Никозия с присъединяване на водещите интернационалните енергийни компании.

Новият проект за енергийно развиване слага две съществени цели, като съответни графици и пътна карта за постигането им ще бъдат оповестени доста скоро, сподели президентът Никос Христодулидис, който ще взе участие във форума през днешния ден.

Първият приоритет е покриването на вътрешните енергийни потребности на Кипър с природен газ от неговите и на Израел залежи за произвеждане на по-евтина електрическа енергия.

Вторият е обвързван с експорт от Кипър на полутечен природен газ за Европа.

Тези съществени моменти ще бъдат разисквани на проведената от енергийното министерство огромна среща.

В нея вземат участие представители на интернационалните компании с лиценз в офшорните зони на Кипър, Израел и по-широкия регион на Източното Средиземноморие, както и компании, работещи по цялата енергийна верига.

Правителството търси техния инвеститорски интерес за два плана, които то разгласи за предпочитани – построяването на газопровод сред Израел и Кипър и на терминал на острова за полутечен природен газ.

Досега в офшорната зона на Кипър са открити 5 газови залежи, само че никое от тях не е в употреба.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР