Правителството на Каталуния и барселонската община отказали да обезопасят срещу

...
Правителството на Каталуния и барселонската община отказали да обезопасят срещу
Коментари Харесай

Мадридската преса гърми: Скандал! Атентатът можеше да бъде предотвратен, ако...

Правителството на Каталуния и барселонската община отказали да обезопасят против терористични офанзиви с кола улиците на каталунската столица, както предложили от локалната полиция още през декември 2016 година, гръмна мадридската преса.
Дори търговците на станалата в четвъртък сцена на кървава кланица централна улица " Лас Рамблас " са желали да бъдат сложени бетонни блокове, цветни кашпи и други сходни трудности, само че били отрязани.



Така оживената зона стана без отбрана против терористите, чийто микробус влетя на висока скорост и измина към 500 м в четвъртък след обяд.

След атентатите в Каталуния бетонни блокове и кашпи, които се смятат за " пасивни ограничения за сигурност ", започнаха незабавно да слагат в търговски и туристически зони в Мадрид.





Скандалът сред централното държавно управление в Мадрид и готвещите се за референдум за самостоятелност управляващи в Каталуния занапред ще набира мощ след 3-дневния печал в памет на жертвите на атентатите в Барселона и Камбрилс.

Първоначално рецензии към безхаберието на каталунците насочиха столичните вестници - АБС, Ла Расон, Ел Мундо. Към тях се причисли през вчерашния ден вътрешният министър на Испания Хуан Инасио Соидо, от което мощно се подразни сътрудника му в Каталуния Хоакин Форм, който си разреши да раздели жертвите от терора на " испанци " и " каталунци ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР