Правителството на Канада обяви, че ще прилага засилени гранични мерки,

...
Правителството на Канада обяви, че ще прилага засилени гранични мерки,
Коментари Харесай

Сурови мерки в Канада заради Омикрон варианта на COVID-19

Правителството на Канада разгласи, че ще ползва засилени гранични ограничения, с цел да „ отбрани здравето и сигурността на канадците “ против новия вид на ковид – Омикрон.

Канада не разрешава задгранични пътувания в страната от седем африкански страни. На задгранични жители, които са пътували в някоя от тези страни в границите на предходните 14 дни, няма да им бъде позволено влизане в Канада.
Неваксинираните против ковид няма да бъдат допускани в Канада към този момент
Канада стартира да облекчава противоепидемичните ограничавания за пътешестване за своите жители, само че министър председателят Джъстин Трюдо съобщи, че ще мин...

„ Като защитна мярка до 31 януари 2022 година държавното управление на Канада ползва засилени гранични ограничения за всички пасажери, които са били в района на Южна Африка, в това число ЮАР, Свазиленд, Лесото, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик и Намибия, в границите на последните 14 дни преди идването си в Канада “, се споделя в прессъобщение.

Канадски жители, непрекъснато пребиваващи и хора със статут според Закона за индианците, без значение от техния имунизационен статус или предходна история на позитивна проба за Covid-19, които са били в тези страни през предходните 14 дни, ще бъдат подложени на засилено тестване, скрининг и карантинни ограничения, заяви „ Гардиън “.

Пътуващите ще би трябвало да показват годен негативен тест за ковид в границите на 72 часа от отпътуването, а при идването си ще бъдат подложени на неотложно тестване. Всички пътуващи ще би трябвало да преминат също тест на 8-ия ден след идването и ще бъдат сложени под карантина за 14 дни.

Ще има и „ засилен надзор “, и „ прецизно наблюдаване “, с цел да се подсигурява, че пътуващите съблюдават карантинните ограничения, се прибавя в изказването.
В Торонто доказано има случаи на южноафриканския и бразилския вид на ковид
Здравните управляващи в Торонто оповестиха, че са записали първите два доказани случая на бразилския (P.1.) и южноафриканския вид (B....

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР