Правителството на Италия ще отдели 12 милиарда евро за изграждането

...
Правителството на Италия ще отдели 12 милиарда евро за изграждането
Коментари Харесай

Италия инвестира 12 милиарда евро в мегапроекта за мост към Сицилия

Правителството на Италия ще отдели 12 милиарда евро за построяването на великански мост, който да свърже Сицилия с континента, оповестява " Ройтерс ".  

Мостът е в стадий на обмисляне от десетилетия, само че компанията, основана да следи построяването му, беше затворена през 2013 година като част от устрема за понижаване на разноските, до момента в който Италия се бореше да овладее възходящия държавен дълг по време на дългата икономическа криза.

Министърът на стопанската система Джанкарло Джорджети сподели, че 12 милиарда евро ще бъдат вложени в продължение на няколко години, като първите три вноски ще бъдат изплатени до 2026 година

" Те са съсредоточени основно през 2025 година и 2026 година ", сподели Джорджети на конференция, до момента в който представяше бюджета на държавното управление за 2024 година
 Sea Baby: Дронът, с който Украйна желае да срине Кримския мост (ВИДЕО)
Sea Baby: Дронът, с който Украйна желае да срине Кримския мост (ВИДЕО)

Безпилотният катер е напълно локална разработка, осъществена за по-малко от 18 месеца

Мостът, свързващ Сицилия с южния район Калабрия, ще бъде дълъг към 5 км и ще включва централен сектор с размери 3,3 км, за съпоставяне настоящият връх от 2,02 км е на централния сектор на моста Чанаккале в Турция.

Миналия месец консорциум, управителен от италианската група Webuild, заяви, че е доставил актуализирана версия на плана, обновена в сходство с най-новите софтуерни разработки и механически разпореждания.

Мостът притегля яростни рецензии от тези, които слагат под подозрение сигурността му, поради построяването му в дейна земетръсна зона и от тези, които споделят, че той би довел до загуба на пари, да навреди на ландшафта и екосистемата.

" Дунавската златна врата ": Най-големият провесен мост над река Дунав за 500 милиона евро в Румъния

Това е най-голямата инфраструктурна инвестиция на северната ни съседка за последните 30 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР