Правителството на Италия одобри във вторник законопроект, забраняващ използването на

...
Правителството на Италия одобри във вторник законопроект, забраняващ използването на
Коментари Харесай

Италия започна война срещу лабораторно отглежданата храна в опит да защити традициите

Правителството на Италия утвърди във вторник законопроект, забраняващ потреблението на лабораторно създадени храни и фуражи за животни в опит да отбрани селскостопанското завещание на страната, сподели министърът на земеделието на конференция след съвещание на кабинета, съобщи " Ройтерс ".

Ако предлагането бъде признато от Народното събрание, италианската индустрия няма да има право да създава храни или фуражи " от клетъчни култури или тъкани, получени от гръбначни животни ", се споделя в законопроекта, забелязан от " Ройтерс ".

Нарушаването на разпоредбите може да докара до санкции до 60 хиляди евро.

" Според нас лабораторните артикули не подсигуряват качество, богатство и отбрана на нашата просвета, нашата традиция ", сподели министър Франческо Лолобриджида, почитан член на дясната партия " Италиански братя " на премиера Джорджа Мелони.
Правителството на Мелони даде обещание да отбрани италианската храна от софтуерни нововъведения, считани за нездравословни и даже промени наименованието на отрасловото ведомство на " министерство на селското стопанство и хранителната самостоятелност ". Земеделската организация " Колдирети " (Coldiretti) похвали ограниченията на държавното управление против " синтетичната храна " и разгласи, че възбраната е нужна, с цел да отбрани локалното произвеждане от " офанзивите на мултинационалните компании ".

Законопроектът планува фабриките, в които има нарушавания, да могат да бъдат затваряни, а производителите да губят правото си на обществено финансиране за до три години.

Гневни реакции

Инициативата разгневи организации, подкрепящи създаването на " клетъчно основани " селскостопански артикули в цяла Европа, както и групи за правата на животните.

Групата за отбрана на правата на животните ЛАВ (LAV) дефинира проектозакона като " идеологически и антинаучен кръстоносен поход против напредъка ". Тя окачестви лабораторно-отглежданото месо като добра опция на интензивното развъждане и кръвопролитие на домашни животни.

Забраната не е единствената самодейност на Мелони за унищожаване на нетрадиционна храна от италианските маси.

 Лабораторно отглежданото месо се доближава към американските чинии Лабораторно отглежданото месо се доближава към американските чинии

Миналата седмица тя сподели, че държавното управление приготвя серия от укази за въвеждане на осведомителни етикети върху артикули, съдържащи или получени от инсекти, на фона на спор за потреблението на.

" Хората би трябвало да могат да създадат осведомен избор ", написа тя в " Туитър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР