Правителството на Италия е готово да национализира притежаваната от Лукойл“

...
Правителството на Италия е готово да национализира притежаваната от Лукойл“
Коментари Харесай

Италия се кани да национализира рафинерията на „Лукойл“

Правителството на Италия е готово да национализира притежаваната от „ Лукойл “ рафинерия ISAB в Сицилия, като ще вземе решение по въпроса на среща на кабинета, планувана за четвъртък. Това оповестява италианското издание la Repubblica, базирайки се на свои източници.

Европейското ембарго върху морския съветски нефт влиза в действие на 5 декември и италианското държавно управление се пробва да избави от банкрут завода и да избегне рисковете за работните места и загубата на потенциал за пречистване.

ISAB е втората по величина рафинерия в Италия и петата в Европа, като преработва една пета от италианския недопечен нефт. Пряко тя обезпечава работа на към 1000 чиновници в един от най-бедните региони на страната, а индиректно поддържа хиляди работни места посредством свързани действия в покрайнината.

Преди експлоадирането на войната в Украйна рафинерията се доставяше със недопечен нефт от разнообразни страни. След февруари месец обаче кредиторите стопираха да дават финансиране на компанията, откакто Европейски Съюз наложи наказания на Москва, принуждавайки сицилианския цех да разчита извънредно на своята съветска компания майка за набиране на суровината.

След като страната поеме ръководството, заводът ще може да продължи производството посредством закупуване на нефт от други снабдители.

Припомняме, че „ Лукойл “ към този момент отхвърли една оферта за своята рафинерия в Сицилия – от американската частна капиталова компания Crossbridge Energy Partners. След този неуспех министърът на икономическото развиване Адолфо Урсо нееднократно уточни, че измежду вариантите на масата е национализирането на завода.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Сицилия Италия петролна рафинерия рафинерия национализация ПоследниНай-четениКомпании 68 Италия се кани да национализира рафинерията на „ Лукойл “ Крипто 984 Още две огромни криптокомпании стопират работа Политика 1124 Столтенберг: Путин употребява студа като оръжие Индустрии 1152 Многомилионни дотации на Съединени американски щати хвърлят сянка върху промишлеността на Германия Накратко 6086 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Политика 6074 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Компании 5946 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Бюджет и финанси 4484 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната иконом
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР