Правителството на Хамас в Ивицата Газа заяви, че при израелски

...
Правителството на Хамас в Ивицата Газа заяви, че при израелски
Коментари Харесай

“Хамас“: 13 души са загинали при израелски удар по болница

Правителството на " Хамас " в Ивицата Газа съобщи, че при израелски удар по най-голямата болница на територията са починали 13 души, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
" Тринадесет жертви и десетки ранени при израелски удар по комплекса " Ал-Шифа " през днешния ден в центъра на Газа ", съобщи то.

Директорът на болница " Ал-Шифа " Мохамед Абу Салмия посочи, че израелски танкове са обстрелвали болничното заведение, а израелските военни не направиха коментар.

Израел заяви за тежки боеве наоколо до болничното заведение, като съобщи, че е умъртвил десетки бойци и е унищожил тунели, които са от основно значение за качествата на Хамас.

Израелската войска нееднократно е упреквала " Хамас ", че употребява лечебни заведения, изключително " Ал-Шифа ", за съгласуване на нападенията си против армията, а също и като скривалища за своите командири. Властите и лекарите на Хамас отхвърлят обвиняванията.

Свидетели описват, че танкове са обкръжили някои други лечебни заведения в град Газа, защото яростните сражения не престават, принуждавайки стотици хиляди хора да бягат в южната част на територията през последните няколко седмици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР