Правителството на Германия разреши волната употреба на марихуана под път

...
Правителството на Германия разреши волната употреба на марихуана под път
Коментари Харесай

Европробив: Германия разрешава марихуаната!

Правителството на Германия позволи волната приложимост на марихуана под път и над път. Това (в най-общи линии, б.р.) е записано в съдружния контракт сред трите ръководещи партии, заяви БНР.

Предстои законът да бъде утвърден от Народното събрание, само че надали ще се стигне до обструкции, тъй като съперниците на концепцията са рехави. Можем единствено да си представим аромата, който ще се носи из паметните берлински клубове след приемането на закона. Както и потоците туристи към Германия.

Историческият законопроект от 184 страници, който следва да бъде импортиран в Бундестага, е дело на прогресивните (според множеството млади германци, б.р.) партии на социалдемократите, либералите и Зелените (закъде без Зелените?, б.р.)

Според текстовете се позволява притежанието на 25 грама за персонална приложимост, както и развъждането на до 3 броя растения (не е конкретизирана размера на растенията, някои доближават 2-3 метра, б.р.).

Забранени остават продажбата и търговията. Това на пръв взор звучи необичайно, само че не е, тъй като законът позволява основаването на клубове, които да отглеждат марихуана и да я дават на членовете си. Те няма да имат право да се популяризират и би трябвало да се намират на огромно разстояние от учебни заведения, детски градини и юношески центрове (което е толкоз смешно, че чак е умилително, б.р.).

Срещу проектите на кабинета за узаконяване на марихуаната се разгласи опозиционният Християндемократичен съюз. Десните традиционалисти обаче също не са толкоз корави по въпроса. Тях по-скоро ги тревожат други неща, евентуално с съображение:

Когато нещо е разрешено, доста повече младежи биха се изкушили. Не съм сигурна, че ще могат да се спрат единствено с пробването на марихуана от любознание “, предизвести фройлайн Симоне Борхард, член на парламентарната здравна комисия.

(Ние бихме опонирали, че когато нещо е неразрешено, още повече младежи се изкушават, просто поради „ неразрешения плод “, б.р.)

С отнемане от независимост до 3 години ще се санкционират притежанието на повече от 25 грама марихуана и развъждането на повече от 3 растения. При произвеждане с комерсиална цел се плануват до 5 години затвор.

Челният опит на братска Нидерландия явно има своя принос към решението на строгите германци. Но е реалност, че някогашната Холандия се слави като една от европейските народи, които са най с акъла си и десетилетията (почти) свободна приложимост на леки опиати посред Амстердам с нищо не са уязвили нейния имидж на издигната, културна и прогресивна нация на Стария континент.

Да не приказваме, че когато една страна легализира марихуаната, огромен сегмент от незаконния й бранш ще би трябвало да се легализира (някак си, те ще го измислят, б.р.) и да заплаща налози, или да се преориентира към други ниши. Което води до една остаряла концепция на Движение за права и свободи за „ алените фенери “, само че дано не избързваме.

PS:Екипът на ДЕБАТИ.бг заявява, че не създава, не популяризира и не популяризира марихуана, а употребява единствено категорично позволените от закона нездравословни вещества, освен това в умерени количества.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР