Правителството на Германия одобри законопроект, с който от 2024 г.

...
Правителството на Германия одобри законопроект, с който от 2024 г.
Коментари Харесай

В Германия планират забраната на повечето нови отоплителни системи на нафта и газ

Правителството на Германия утвърди законопроект, с който от 2024 година се не разрешават множеството типове нови отоплителни системи, захранвани с нафта или природен газ, разгласи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, оповестява Българска телеграфна агенция.

Управляващaта коалиция във Федералната република реализира единодушие през предишния месец, че 65 на 100 от силата, употребена в съвсем всички нови системи за отопление, които ще бъдат конфигурирани в Германия от 2024 година, би трябвало да бъде генерирана от възобновими енергийни източници. Това се отнася до отоплителните системи, построени и в новите, и в старите здания. Този проект е част от задачата на ръководещите във Федералната република, тя да се трансформира в " климатично неутрална страна " до 2045 година

Домакинствата могат да си конфигурират термопомпи, които работят с електрическа енергия, добита от възобновими източници и да отопляват жилищата си на електричество. Те могат да се снабдят и със слънчеви затоплящи устройства, се споделя в текста на законопроекта, забелязан от Ройтерс.

Тази политика среща опозиция в самата ръководеща коалиция, отбелязва организацията. Тези, които не са съгласни с нея, я дефинират като прекомерно скъпа за семействата и наемателите с ниски и междинни приходи.

Подобна смяна може да коства на германците към 9,16 милиарда евро годишно до 2028 година, се показва в самия проектозакон. В него обаче са планувани държавни дотации за потребителите, които преминат на отоплителните системи, основани на възобновими енергийни източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР