Правителството на Германия обмисля идеята за забрана на вноса на

...
Правителството на Германия обмисля идеята за забрана на вноса на
Коментари Харесай

Германия рязко смени позицията си - готова е да подкрепи въвеждането от ЕС на ембарго върху вноса на нефт от Русия

Правителството на Германия обмисля концепцията за възбрана на вноса на съветски петрол, което прави по-вероятно ембаргото на ниво Европейски съюз, съобщи през днешния ден ДПА като се базира на източници в Брюксел.

Европейски Съюз към този момент вкара възбрана за импорт на съветски въглища, само че доставките на петрол и газ е по-трудно да бъдат сменени и полемиките за по-нататъшни наказания не престават.

Германия беше подложена на критика от Киев, както и от други членки на общността за зависимостта си от доставките на съветски изкопаеми горива и за това, че не работи задоволително бързо за въвеждане на ембарго във връзка с тях.

Смята се, че в този момент единствено Унгария, Австрия, Словакия, Испания, Италия и Гърция са срещу петролното ембарго, споделиха източници за ДПА.

В множеството северни страни членки държавните управления явно са загрижени поради забележителната им взаимозависимост от съветските нефтени доставки, до момента в който в тези, които са по на Юг, държавните управления наподобява са по-разтревожени по отношение на растящите цени на силата.

Причина за смяната в позицията на Германия евентуално са неотдавнашните триумфи в намиране на различни нефтени снабдители.

По-рано тази седмица федералният зам.-канцлер и министър на стопанската система и климата Роберт Хабек разгласи, че Германия е понижила зависимостта си от съветския петрол от 35 % преди началото на войната в Украйна на едвам 12 % в границите на 8 седмици
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР