Правителството на Франция ще ограничи увеличаването на цените на електричеството

...
Правителството на Франция ще ограничи увеличаването на цените на електричеството
Коментари Харесай

Франция ще ограничи увеличаването на цените на електричеството следващата година

Правителството на Франция ще ограничи увеличението на цените на електричеството идната година. Това разгласи финансовият министър Брюно Льо Мер.

" Увеличението, за което президентът и министър председателят приказват ще бъде лимитирано ", сподели Льо Мер, представен от френската телевизия Бе Еф Ем. Правителството ще обезпечи също помощ за семействата, които имат най-големи усложнения да си заплащат сметките, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Френският президент Еманюел Макрон сподели по-рано тази седмица, че предстоят " тежки месеци ", а държавното управление му предизвести, че ще има увеличение на  цените на силата на фона на продължаващата война в Украйна.

През идващите седмици френското държавно управление ще би трябвало да реши дали да резервира таваните на цените на електричеството и газа, които важат до края на годината, както и отстъпката от цената на горивата. Тези две ограничения помогнаха инфлацията да се задържи на по-ниски равнища, в сравнение с в доста други европейски страни, само че доста натовариха публичните финанси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР