Правителството на Дания предложи възстановяване на използването на дигитален корона

...
Правителството на Дания предложи възстановяване на използването на дигитален корона
Коментари Харесай

Дания възстановява корона пропуска заради навлизането в третата COVID-19 вълна

Правителството на Дания предложи възобновяване на потреблението на цифров " корона пропуск ", който да се показва, когато датчаните посещават питейни заведения и заведения за хранене на закрито, откакто страната навлиза в трета вълна от COVID-19 пандемията, осведоми " Ройтерс ".

Дания беше една от дребното страни, които отстраниха съвсем всички ограничавания през септември, откакто избегна трета вълна от заразявания напролет и лятото поради обширните ограничаващи ограничения, наложени след Коледа.

Ала броят на всекидневно инфектираните набъбна устойчиво до към 2 300 души през последните дни от ниското равнище от малко над 200 в средата на септември.

Коефициентът на категоричност, делът на общия брой направени проби, които са били позитивни, също се повишава устойчиво през последните седмици от 1,2% в средата на септември до 2,3% към края на октомври.

" Няколко европейски страни към този момент са в средата на своята четвърта вълна на ковид. В Дания се насочваме към нашата трета корона вълна ", означи министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике по време на предавана по малкия екран конференция през вчерашния ден.

Корона пропускът, който нормално се показва посредством приложение на телефоните на датчаните, се употребява, с цел да се ревизира дали притежателят е имунизиран или дали е дал негативна проба за ковид.

Мярката, показана от държавното управление, която предстои на утвърждение от Народното събрание, също по този начин ще изисква пропускът да бъде представян за събирания на закрито над 200 души, като да вземем за пример в кина и музеи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР