Правителството на Дания обяви реформа в системата на затворите за

...
Правителството на Дания обяви реформа в системата на затворите за
Коментари Харесай

Дания ще праща затворници в Косово

Правителството на Дания разгласи промяна в системата на пандизите за 4 милиарда датски крони (около 538 млн. евро) , съобщи " Дойче Веле ".

Една от измененията ще бъде, че скандинавската страна ще заплати на Косово за настаняването на 300 пандизчии там. Мярката е ориентирана към чужденци, които би трябвало да бъдат експулсирани от Дания, откакто излежат присъдите си. Реформата беше подкрепена от партии от целия политически набор, преди да бъде публично оповестена от датското министерство на правораздаването в Twitter.

Министърът на правораздаването Ник Хеккеруп дефинира нарастването на финансирането като " историческо ", само че единствено като първа стъпка в " дългата и сложна битка " за възобновяване на салдото в датските затвори. " В същото време осигуряваме по-добри условия на труд за нашите чиновници в пандизите, които от няколко години носят доста тежко задължение ", сподели той.
 Бивш датски министър влиза в пандиза за два месеца
Бивш датски министър влиза в пандиза за два месеца

Заради противоречива политика за бежанците

Дания се бори с пренаселеността на пандизите , като от 2015 година насам броят на пандизчиите е повишен с 19%. В момента в страната с население от 5,8 млн. души има над 4000 пандизчии. В същото време броят на надзирателите понижава и се чака до 2025 година да има дефицит от 1000 чиновници в това направление.

В сряда датското държавно управление заяви още, че построява нов затвор с висока степен на сигурност за закоравели нарушители. Реформите плануват и по-тежки последици за пандизчиите с неприятно държание, които атакуват или заплашват личния състав на пандиза или други пандизчии.

Към момента множеството пандизчии в Дания излежават присъдите си в така наречен открити затвори. В тях се настаняват лица, наказани на пет или по-малко години, и им се разрешава да носят лични облекла и сами да си подготвят храна. Много от пандизите нямат типичен периметър за сигурност, състоящ се от огради и кули. Затворниците също по този начин получават чести визити и могат да изискат краткотраен отпуск.
 В Дания одобриха закон за изпращане на търсещите леговище отвън Европа
В Дания одобриха закон за изпращане на търсещите леговище отвън Европа

Богатата скандинавска страна има за цел въобще да възпре мигрантите да идват в Дания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР