Правителството на България взе решение да отпусне до 200 милиона

...
Правителството на България взе решение да отпусне до 200 милиона
Коментари Харесай

С 200 млн. лв държавата санира студентски общежития

Правителството на България взе решение да отпусне до 200 милиона лв. за ремонт на студентските общежитията в страната. Тези средства ще бъдат употребявани по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития. Освен това, спомагателни 100 милиона лв. ще бъдат отделени за рационализация на общежитията, които се ръководят от държавните висши учебни заведения.

Приетото решение освен усилва финансирането за програмата, само че и удължава периода й с една година -до края на 2027 година. Това разрешава на университетите да осъществят ремонтни и модернизационни действия по-широко и дейно.

В допълнение към програмата за общежитията, държавното управление удължава и други две програми в образованието. Първата е програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения, която ще разполага с бюджет от 240 милиона лв.. Втората е програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения, също с бюджет от 240 милиона лв..

Всички тези стратегии към този момент са в развой на осъществяване, като стадият на подаване на планови оферти към този момент е приключил. В момента се организира оценка на всички показани документи, като се има поради класирането им по отношение на избраните критерии в стратегиите и разпределението на средствата.
 Правителството отпусна 1.3 млн. лева за ремонт на общежития на НСА и Медицинския университет
Правителството отпусна 1.3 млн. лева за ремонт на общежития на НСА и Медицинския университет

Ремонтите са наложителни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР