Правителството на Алберта прави промени в системата за грижи за

...
Правителството на Алберта прави промени в системата за грижи за
Коментари Харесай

Операторите приветстват промените на правителството на Алберта в системата за грижи за деца

Правителството на Алберта прави промени в системата за грижи за деца в провинцията, които съгласно него ще „ посрещнат потребностите на фамилиите и операторите “.

Промените идват, откакто операторите на детски градини в Алберта показаха угриженост по отношение на въвеждането на програмата за гледане на деца за 10 $ дневно.

Кристал Чърчър, ръководител на Асоциацията на бизнесмените за грижи за деца в Алберта, сподели, че едно от най-големите опасения е в центъра към модела на финансиране.

„ Всички ние се сблъскваме със обилни закъснения при възобновяване на разноските от провинциалното държавно управление, което по-късно има голям резултат на навлизане в нашите центрове и жизнеспособността на нашите центрове, въздействието върху качеството на нашите центрове и личния състав “, сподели Чърчър.

В известие за новините в петък следобяд провинцията разгласи, че „ работи интензивно върху нова система, която ще рационализира процесите на заплащане и ще подсигурява, че операторите на детски заведения получават налични цени безплатни заплащания по-бързо. “

Провинцията сподели, че тази работа ще бъде осъществена в партньорство с Министерството на технологиите и нововъведенията и повече информация ще бъде оповестена през идващите седмици.

„ Аз Радвам се да работя с Министерството на детските и фамилните услуги и Министерството на труда, стопанската система и търговията, с цел да подсигурявам, че операторите на детски заведения получават безвъзмездните си заплащания бързо, елементарно и ефикасно “, сподели министърът на технологиите и нововъведенията Нейт Глубиш в изказване.

Чърчър сподели, че асоциацията има положителни връзки с Глубиш и макар че тя няма детайлности за новата платежна система, тя е оптимист, че измененията ще бъдат позитивни.

„ Мисля, че това ще извади на повърхността някои свежи хрумвания, някои решения, които можем да предложим – без значение дали плащаме на операторите на първо число от месеца и по-късно го ратифицираме по-късно, в случай че е належащо. Или в случай че се движи повече към модел на възнаграждение на родителя и система с ваучери “, сподели Чърчър.

Вземете последните национални вести. Изпраща се на вашия имейл, всеки ден.

„ Много сме оптимистично настроени, че с днешните вести това ще бъде в действителност позитивна стъпка напред. “

Друга смяна, която се прави, е министерството, което дава отговор за работата на провинцията по грижите за децата. Досега министърът на грижите за децата и фамилията Сърл Търтън поемаше водеща роля в грижата за децата. Сега отговорността ще падне върху министъра на заетостта, стопанската система и търговията Мат Джоунс.

Провинцията сподели, че Джоунс има „ богат опит “ от времето си като министър на услугите за деца. Той е претрупан да работи с федералното държавно управление за справяне с опасенията на операторите на детски заведения в Алберта, „ с цел да се подсигурява, че грижите за децата остават устойчиви за фамилиите в Алберта. “

„ Очаквам с неспокойствие да поддържа нашето предприемчиво и новаторско дете -оператори на грижи, защото те не престават да дават грижи от международна класа на жителите на Алберта и техните деца “, сподели Джоунс в изказване.

Критикът на NDP на Алберта за услугите за деца сподели в изказване, че UCP би трябвало да се оправи с тази тяхната формула е пресечен и се оправят с недостига на провинциално финансиране в бюджета за 2024 година

„ Операторите на детски заведения носят следствията от неуспехите на UCP при ефикасното въвеждане на налична, налична и качествена стратегия за грижи за деца. Програмата за гледане на деца от 10 $ дневно е проектирана да бъде съглашение за шерване на разноските сред федералното държавно управление и провинциите и UCP не се е активизирала “, сподели Даяна Батън в изказване.

„ Оттогава В началото на тази договорка UCP не свърши неприятна работа при стартирането и вложението в тази значима стратегия за грижи за деца за жителите на Алберта, тъй че не съм сигурен какво счита Даниел Смит, че ще реализира промяната на лицето, което дава отговор за организацията. “

Чърчър сподели, че промишлеността е работила с четирима разнообразни министри през последните две години. Тя се надява, че новите министри ще се застъпват за фамилиите в Алберта на федерално равнище, с цел да се уверят, че програмата за 10 $ дневно е основана за работа в тази провинция.

„ Можем единствено да се издигнем от мястото, където сме в нашия бранш тъкмо в този момент. Ние сме в спешно равнище за финансиране на нашите стратегии. Завладяни сме от федерална стратегия, която не се вписва в бранша на грижите за децата в нашата провинция, ” сподели Чърчър.

„ Когато нещата не работят, не желаете да продължавате да си блъскате главата до стената, пробвайки се да го накарам да работи. Трябва да създадем крачка обратно и това е, което искахме от премиера, е да направи крачка обратно. Нека в действителност да оценим тази стратегия и да се уверим, че тя ще работи за Алберта и за фамилиите в Албърта. $10 дневно до 2025-26 година

Всяка провинция и територия са подписали договорката. В подмяна на федералните пари провинциите трябваше да приложат федералната визия, която, до момента в който намаляваше таксите, също по този начин се стремеше да усили заплатите на служащите, които се грижат за деца.

Някои оператори споделиха, че федерално-провинциалните съглашения лимитират такси, които могат да начислят, като в същото време не дават задоволително поддръжка, с цел да покрият всичките си разноски.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР