Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка.

...
Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка.
Коментари Харесай

Радан Кънев: Правителството може да се разпадне, защото конструкцията е изключително крехка

Правителството може да се разпадне, тъй като структурата е извънредно нежна. Товаказа Радан Кънев пред.„ Правителството няма да се разпадне поради някакви реплики. Въпросът е дали може дасе разпадне поради политически решения. Не можем да кажем дали това правителствоще работи, тъй като то беше определена с извънредно комплицирана и необикновена формула. Тообаче има доста ясно задания “, разясни той.Радан Кънев напомни, че има ясно написана законодателна стратегия от двете основниполитически сили в България. Според него няма проблем в неналичието на официалнокоалиционно съглашение, в случай че те се придържат към законодателната стратегия.
„ Има болшинство, което се е споразумяло за извънредно значими закони – за държаватани, за стопанската система ни, за правораздаването ни. Докато тези закони биват одобрявани от това
болшинство би следвало да работи и държавното управление “, добави той. Радан Кънев е безапелационен, че страната ни има потребност от интервал на непоклатимост, с цел да сепостигнат краткосрочните цели – като влизането в Шенген и в еврозоната.„ Аз бих погледнал и малко по-стратегически. България има значими стопански задания имного значими стопански благоприятни условия. Това, което никой не споделя през последнитегодини е, че българската промишленост – производството и износа, се развива изключителнодинамично “, добави още той.

Радан Кънев е на мнение, че да се търсят формули на болшинство с „ Възраждане “ епогрешна и доста глупава концепция. Той е уверен, че връзката сега не е сред водачи, а с обществото. Трябва дейна положителна връзка към българскитеграждани - де се изяснява какво се случва, счита още той. Радан Кънев даде образец със своите срещи с министъра на околната среда и министърана енергетиката. По думите му те са изключителни специалисти, визионери. Но с изключение на черазвиват политиката си, би трябвало и да я споделят, с цел да разберем, че пред България имаи позитивен сюжет.По мотив новите назначения на зам.-министри и регионални шефове той изясни, че товае напълно в компетенциите на Министерския съвет, до момента в който парламентарните комисии ирегулатори са напълно работа на Народното събрание. Според него всичко е въпрос наразговори. Няма по какъв начин да е елементарно в тази парламентарна структура, само че парадоксът е, чеможе и да е сполучливо, защото има доста мощни министри, изясни още Радан Кънев.По думите му конституционните промени зависят от Движение за права и свободи, което е проблем. Осъществяваттролска роля в политиката, тролят ръководството. Проблемът с Делян Пеевски е от гледнаточка на публичното доверие.За Кънев отстраняването на Гешев е неминуем ход, медицински ход за българскотоправосъдие. Ако някой си показва, че правовата страна, мачкана с десетилетия, ще севъзстанови за три месеца, няма по какъв начин да стане.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР