Правителството изрази подкрепа за изграждане на пътя Видин - Ботевград.

...
Правителството изрази подкрепа за изграждане на пътя Видин - Ботевград.
Коментари Харесай

Колко ще струва изграждането на пътя Видин-Ботевград?

Правителството изрази поддръжка за създаване на пътя Видин - Ботевград . Това стана по време на днешното съвещание на кабинета, на което министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков сподели, че този план е разумното продължение на програмата за ръководство на държавното управление. Той уточни, че ще се изградят шест сектора по пътя от Видин от Ботевград.

Максималният период , в който този път би трябвало да е подготвен, е началото на 2022 година, като в този период се включват и възможни обжалваеми процедури . Оптимистичният вид е до 2021 година, посочи министър Нанков. Той добави, че до 10 дни ще бъдат оповестени публичните поръчки за най-тежките сектори , които ще бъдат приключени до 2020 година



Пътят ще коства общо 1,6 милиарда лева
Финансовият запас не е плануван в бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2018 година, само че ще бъде обезпечен на база на постъпленията от бъдещите доходи въз основата на тол таксите и електронните винетки - системата, която сега се построява.

Регионалният министър разясни, че трасето ще бъде построено отвън обитаемоте места. Част от пътя - до Монтана, ще е с габарити на автомагистрала. В тежкия сектор - от Ботевград до Мездра ще бъде скоростен път - с по две платна в придвижване, осведоми още Николай Нанков.
 Министерски съвет БГНЕС
Тунелът под Петрохан ще бъде даден на концесия , разгласи министър председателят Бойко Борисов. " Виждате, че тук 1,6 милиарда ще отидат. Няма финансово-икономическа аргументация все още за тунел под Петрохан . Затова се разбрахме да го предлагаме на вложители, които идват в България ", съобщи Бойко Борисов. Той добави, че държавни пари все още не може да се обещаят, само че ще бъдат готови всички процедури за бъдещата концесия. По думите му ще се направи о пит за публично-частно партньорство в тази посока.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР