Правителството измени Общия устройствен план на Столична община в частта

...
Правителството измени Общия устройствен план на Столична община в частта
Коментари Харесай

Властта направи ключова промяна за Столична община!

Правителството промени Общия организационен проект на Столична община в частта „ Комуникационно-транспортна система – всеобщ градски релсов транспорт” поради построяването на третия метродиаметър на Софийския метрополитен, оповестиха от държавната пресслужба.

Изграждането на третия лъч на столичното метро е обосновано и включено като един от най-важните общоградски планове в новия Интегриран проект за градско възобновяване и развиване на София за интервала 2014-2020 година Следващият стадий от развиването на метрото – от бул. „ Ботевградско шосе”, през бул. „ Владимир Вазов” и центъра до ж.к. „ Овча купел”, е съобразено със Стратегията за развиване на транспортната мрежа на София и потребностите на града. Съгласно утвърдената Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура”, първите два стадия на плана са включени за финансиране по Приоритетна ос 3 „ Подобряване на интермодалността при транспорта на пасажери и товари и развиване на резистентен градски транспорт”.

След извършено публично разискване е определен вид на трасето, като при избора му е взета поради и Прогнозата на превоза в София за 2025 година, 2030 година, 2040 година

Така метромрежата ще се усили с 16 км и с 16 метростанции, като общата й дължина ще доближи 56 км. С реализацията на Линия 3 метрото ще се утвърди като съществена транспортна система в София и ще способства за осъществяването на основни цели за развиването на града, общината и района – възстановяване на транспортно-комуникационната система на столицата и обвързването й с републиканската магистрална инфраструктура. Изпълнението на плана ще способства за реализирането на ограничения, свързани със тактиката за нисковъглеродно развиване на градските региони и намаляване на въздействията върху изменението на климата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР