Правителството го има заради геополитическата обстановка, заяви лидерът на ГЕРБ

...
Правителството го има заради геополитическата обстановка, заяви лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов: Правителството го има заради геополитическата обстановка

" Правителството го има поради геополитическата конюнктура ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети полигона „ Ново село ”.

Да си кажем почтено - в случай че не бяхме подкрепили ПП-ДБ в София, нямаше да имат кмет (б.р. Васил Терзиев). Във Варна ние направихме неточност. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа мощ. Парадоксално е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне държавното управление, в случай че се пазят непознатите ползи. 

По думите му действителната рационализация на Българската войска е почнала още през 2017 година „ Милиарди левове се изсипаха в модернизацията на БА още по времето на Каракачанов ”, напомни той.

Борисов разяснява и дерогацията за „ Лукойл ”. „ Оказа се, че до момента в който сме управлявали ние, половината нефт у нас е бил съветски – по този начин, както е вярно, а по същото време – по време на наказания, по време на война, до момента в който се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на съветския нефт е стигнала 100% и са осъществени големи облаги. Измъкнати са от джобовете на българина действителни левове. Който носи отговорност – да си дава отговор ”, сподели още водачът на ГЕРБ. 

 Борисов към американския дипломат на обучение в Ново село: Ние сме предан и виновен сътрудник на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи на образователния полигон в Ново село в наличието на американския дипломат Кенет Мертен и пусна предаване онлайн от там.

Двамата бяха заедно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на обучение за водене на отбранителна интервенция от многонационалната бойна група на НАТО.

Днес на посещаване в България е Северноатлантическият съвет на непрекъснатите представители на страните-членки в НАТО. На полигон " Ново село " присъствах на обучение за водене на отбранителна интервенция от многонационалната бойна група на НАТО. Демонстрацията е част учението " Iron Strike -2023 ", написа Борисов във Facebook. 

В рамките на демонстрацията разговарях със заместник-главния секретар на НАТО Мирча Джоана, както и с американския дипломат у нас Кенет Мертен и заместител непрекъснатия представител на Съединени американски щати в НАТО Рик Холцепъл. Пред тях заявих, че във все по-дестабилизираната среда за сигурност в международен мащаб от извънредно значение е стратегическата роля на НАТО за България. Подчертах, че сме предан и виновен сътрудник на Алианса като постоянно твърдо сме отстоявали позицията си за устойчиво евроатлантическо болшинство, написа още водачът на ГЕРБ. 

Демонстрацията е част учението " Iron Strike -2023 ". Действията на военнослужещите ще бъдат следени и от министър-председателя на акад. Николай Денков, министъра на защитата Тодор Тагарев, както и посланиците на страните, които вземат участие със свои военни формирования в многонационалната бойна група. 

Учението се организира в осъществяване на проектите за подготовка на многонационалната бойна група, основана в сходство с ограниченията за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР