Правителството гласува мярка, с която ще задържи цените на тока

...
Правителството гласува мярка, с която ще задържи цените на тока
Коментари Харесай

Кабинетът в оставка гласува мерки за бизнеса и тока

Правителството гласоподава мярка, с която ще задържи цените на тока за бизнеса като едни от най-ниските в Европа, с друга мярка се поддържат затруднените от пандемията от ковид търговци да продължат бизнеса си и на трето място се продължава асимилиране на средствата по Плана за възобновяване и развиване. Това заяви преди началото на съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

Той избори днешните решения на Министерски съвет. " Български енергиен холдинг ще внесе вноска от 456 млн. лева към Фонда за енергийна сигурност, с което продължаваме обещанието, че цените на тока ще останат едни от най-ниските в Европа ", сподели министър-председателят.

Няколко ограничения в поддръжка на компаниите ще гласоподава кабинетът: три значими меморандума за развиване на бизнес средата и нововъведенията - първият с Европейската банка за възобновяване и развиване, вторият с Международната банка за възобновяване и развиване и третият - с " Амазон уеб сървисис ".

Кирил Петков заяви, че се одобряват " значими промени в Търговския закон, които включват мярка към Плана за възобновяване и развиване и с които се отстраняват пречките за произвеждане по стабилизация, което е втори късмет на затруднените търговци да продължат активността си, също се вкарва произвеждане при неплатежоспособност на физическите лица, бизнесмени дефинирани на закона ".

Премиерът изиска ограниченията да бъдат утвърдени и от Народното събрание. Не на последно място Петков заяви, че се приема Законът за домашното принуждение, за което благодари на Министерство на правораздаването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР