Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма Околна

...
Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

Правителството дава 180 млн. лв. за инсталация за горене на отпадък

Правителството даде единодушието си Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020 година “ да подпише контракт със Столична община в партньорство с „ Топлофикация София “ ЕАД за създаване на апаратура за комбинирано произвеждане на сила в София с оползотворяване на RDF боклук, оповестява държавната пресслужба.

Проектът се финансира от оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020 година “, като общата му стойност е почти 370 милиона лв., а отпуснатите безплатно средства са почти 180 милиона лв..

С признатото решение става допустимо пускане на дейностите по построяването на апаратура за оползотворяване на RDF боклук, формиран от работата на инсталацията за механично биологично отнасяне (МБТ) на битовите боклуци на Столична община преди окончателното утвърждение на плана от Европейската комисия.

Целта на плана е да се обезпечи оползотворяването на формираната в инсталацията за МБТ на Столична община RDF секта, с което ще се обезпечи целокупност и резистентност на ръководството на битовите боклуци на Столична община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР