Правителство трябва да има. Всяка политическа сила трябва да намери

...
Правителство трябва да има. Всяка политическа сила трябва да намери
Коментари Харесай

Христо Иванов: Подкрепата за Денков не е безусловна, но с ПП не сме говорили за министерски постове

" Правителство би трябвало да има. Всяка политическа мощ би трябвало да откри баланс за това. Кандидатурата на акад. Николай Денков не повдига въпроса кой ще носи отговорност, за разлика от експертния вид при първия мандат. Ние разбрахме кой е претендент за министър председател, когато проф. Николай Габровски пристигна при президента. Не разбрах ясни политически тези от ГЕРБ за това, за какво през днешния ден си потеглиха по време на диалозите с Политическа партия ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР.

" Към кандидатурата на акад. Денков би трябвало да подходим, както към тази на проф. Габровски и да не се поддаваме на страстите. Акад. Денков има идея - образованието. Затова е канен в доста държавни управления като специалист, само че той не може да носи виновност за проблемите ни. Не би трябвало взаимно да се вадят компромати кой с кого е приказвал, а да проработи държавно управление, което да свърши нещо. Правителството е на Политическа партия и те си вземат решение кой да е неговият състав. Според нас обаче би трябвало да се даде опция възможен кабинет да остане безпристрастен и разлъчен от фронтовите линии ", сподели още Иванов и добави, че поддръжката на Демократична България не е безусловна, само че с Политическа партия не са говорили за министерски постове. По думите му, всички други сюжети отвън държавно управление с втория мандат са по-лоши. 

" Ако се даде време на акад. Денков, може да се окаже мас за всички пострадвания, които са насъбрани. Нашият принцип ще бъде да сме по-конструктивни ", съобщи Иванов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР