Правителство ще има, ако премиерът и външният министър са от

...
Правителство ще има, ако премиерът и външният министър са от
Коментари Харесай

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът и външният министър са от ГЕРБ

Правителство ще има, в случай че министър председателят и външният министър са от ГЕРБ. Това излиза наяве на брифинг, който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде в централата на партията. Това е първият коментар на спечелилите във вота 2 в 1 след изборите в неделя.

Лидерът на Бойко Борисов кани всички партии за съставяне на кабинет с министър председател на ГЕРБ. Той обаче няма да е министър-председател, стана ясно още през днешния ден.

ГЕРБ излъчва преговорен екип, който стартира договаряния за сформиране на държавно управление и целите на 50-ото Народно събрание. Разговорите стартират от другата седмица, а предложения ще има за всички партии в новия парламент. Предлагат обаче единствено кабинет с мандат на ГЕРБ, както и с министър председател и външен министър от партията на Бойко Борисов.

Ще излъчим преговорен екип – Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева. От понеделник ще се свържем, ще поканим всички водачи на партии, тъй като тематиките са две – държавно управление и парламент. Ще е добре да може да ги сложим на две плоскости и да работим редом. Поради изострените връзки считам, ще това е работещ вид, уточни Борисов.

 
Правителство ще има, в случай че министър председателят е от ГЕРБ.
Аз няма да се предложа за министър председател, с цел да успокоим опциите. Ако има виновни държавници, които да не стоят в профил и да се подхилкват… Аз още преди няколко месеца ви споделих, че държавно управление единствено с Движение за права и свободи няма да направя. Месеци работихме дружно с Движение за права и свободи – слагахме си подписите и имената: Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски, разяснява някогашният министър председател.

От Българска социалистическа партия и „ ИТН “ към този момент обявиха, че са за надпартиен експертен кабинет, само че не и държавно управление на ГЕРБ с министър председател Борисов. Днес той изясни, че „ протяга и двете си ръце към всички партии “. Но не може да изясни на партията още веднъж, че въпреки и първи на изборите, няма да имат собствен министър-председател.
Над 10-11% разлика в предишното означаваше цялостно болшинство,
разяснява резултатът водачът на партията Бойко Борисов.

Много са ми забавни сътрудниците от по-малките партии, които първо споделят, че няма да поддържат държавно управление, само че би трябвало да има такова. Те са паднали, само че щели да поведат гражданска война, сподели още той. Подобно изявление направи ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в понеделник. Тогава той предизвести, че ще поведе хората на гражданска война, в случай че се сформира държавно управление,
което по някакъв метод въвлече България във войната в Украйна.
Как е вярно съгласно мен да се подходи, тъй като отново всички споделят, че не могат да се ангажират с държавно управление, само че не желаят отново избори. Обръщам се към всички водачи на партии – ултимативното говорене, биенето в гърдите, ядосаните, не е времето, тъй като е време на война и светът е пред война. Сега времето е за мъдри мъже и дами, уточни той.

За нас от изключително значение е връщането на поддръжката в градовете където е мъчно да се каже, че сме се показали добре на локалните избори, като Варна, Видин, Благоевград, Пазарджик, Шумен и други. Това поставя завършек на опорката, че положителните ни резултати се дължат единствено на присъединяване ни в локалната власт.

Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разяснява резултатите от изборите. Това е първият коментар на партията след вота в неделя.

 



 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР