Правителствата на САЩ, Австралия и Великобритания призоваха Фейсбук да се

...
Правителствата на САЩ, Австралия и Великобритания призоваха Фейсбук да се
Коментари Харесай

Вашингтон с призив към Фейсбук заради намерението му да криптира платформите си

Правителствата на Съединени американски щати, Австралия и Англия приканиха Facebook да се откаже да криптира всичките си платформи, без да подсигурява достъп до тях на силите на реда, съобщи Франс прес.

Вашингтон и Лондон също така оповестиха сключване на двустранно съглашение, което ще разреши на служителите на реда от една страна да се обръщат по-лесно към фирмите от другата страна, с цел да желаят от тях потребни данни за следствията на съществени закононарушения като тероризъм или педофилия.

Критикуван в целия свят, че не е обезопасил задоволително персоналните данни на потребителите си, Facebook даде обещание наскоро да криптира платформата си за известия Месинджър, както е казусът с приложението УотсАп.

В отворено писмо, адресирано до шефа на Facebook Марк Зукърбърг, американските министри на правораздаването и на вътрешните работи Бил Бар и Кевин Макалинън, както и сътрудниците им от Англия Прити Пател и от Австралия Питър Дътън, го приканиха да не завърши проектите за криптирането, без да включва средство за законен достъп до наличието на известията, тъй че да бъдат предпазени жителите.

Те означават, че предходната година компанията е подала 16,8 милиона сигнала за фотоси или държание от педофилски темперамент. Ако Facebook реализира желанията си, то 70 % от тези сигнали няма да могат да се реализират, считат представителите на трите страни и приканват Facebook да отсрочи промяната си, до момента в който се откри решение.
Достъпът до проблематични наличия е едно от значимите средства за битка с незаконни действия, призна от своя страна Зукърбърг по време на вътрешно съвещание, предавано непосредствено в платформата на компанията. Той обаче добави, че въпросът за битка против употребата на деца е натежал доста при взимането на решението за криптиране на обществената мрежа.

Той добави, че отбраната на поверителността на онлайн чатовете разрешава да се пазят публицистите в страни без независимост на словото, протестиращите в Хонконг и дисидентите в по-общ проект.

В Съединени американски щати съществува закон, допускащ на следователите да изискат данни от компании, като преминат преди този момент през арбитър. Законът беше признат през март 2018 г.Той позволява на американското държавно управление да подписва двустранни съглашения със страни, спазващи човешките права, с цел да може следователите от двете страни да формулират непосредствено настояванията си към частни оператори, основани в техните сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР