Правителствата на България и Румъния да премахнат граничния контрол между

...
Правителствата на България и Румъния да премахнат граничния контрол между
Коментари Харесай

Без граничен контрол с Румъния като протест, че оставаме извън Шенген?

Правителствата на България и Румъния да отстранен граничния надзор сред двете страни, откакто

Това е предложение на Националния съюз на автомобилните превозвачи в Румъния (UNTRR), което получи поддръжка от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

За стопанската система на двете страни способства най-вече транспортният бранш, само че той пострада заради ограниченията, които Европейският съюз вкара под името  посочват от КАПБ.

Припомняме, пакет " Мобилност I " изисква тежкотоварните транспортни средства да се връщат в страната, където е записана транспортната компания, на всеки 8 седмици. Също по този начин Пакета контролира оптималното време на работа и минималното време на отмора на водачите и определянето на местоположението посредством тахографи. През декември 2021 година, само че през юни 2022 година за краткотрайно отсрочване на използването на най-спорната наредба на пакета Мобилност - връщането на камионите до мястото им на регистрация.
 Превозвачите търсят отговори от властта за Пакет Мобилност
Превозвачите търсят отговори от властта за Пакет Мобилност

Мълчанието на институциите ни по тематиката тревожи сектора

Блокирането на пътя на България и Румъния към Шенген е удар върху бизнеса, както и върху всички водачи на тежкотоварни коли, които чакат с дни на границите в извънредно неприемливи условия, показват от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

България и Румъния да отстранен граничния надзор между тях, с което да продължат дружно пътя си към Шенген, упорстват от КАПБ и приканват българските управляващи да подхващат ограничения и стъпки взаимно с румънската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР