Правим упражнения, стремим се да спим достатъчно, избягваме всеизвестните вредни

...
Правим упражнения, стремим се да спим достатъчно, избягваме всеизвестните вредни
Коментари Харесай

8 начина, по които си неусетно си вредим всеки ден – и как да спрем

Правим извършения, стремим се да спим задоволително, заобикаляме общоизвестните нездравословни привички като цигарите, мазните храни и тежките запои. Но има по-малко познати привички, които не стопират да ни вредят – дребни неща, които вършим несъзнателно всеки ден.

Начинът, по който седите в колата, чистите с прахосмукачка или закусвате, може да утежни здравето ви в дълготраен проект. Но доста от тези проблеми могат елементарно да се преодолеят, в случай че им отделите внимание.

Insider интервюира няколко специалисти в разнообразни здравни области и показва 8 от най-разпространените нездравословни привички от всекидневието.

Седите погрешно на бюрото

Всеки, който работи на бюро дълго време, познава мъчението от неуместния офис стол. Но даже и на добър стол, неприятната стойка може да докара до стеснение и хронични болки. Оплаквания като синдром на карпалния канал, пострадвания на сухожилията и разпъване на мускулите могат да се дължат на неправилна поза на работното място, отбелязва WebMD.

Според доктор Кийт Овърланд, представител на Американската асоциация по хиропрактика, доста хора седят на ръба на стола си като на скамейка и напрягат врата си, с цел да се взират в монитора. Това напрежение може да докара до хронична болежка.

Вместо това Овърланд поучава да влагаме в ергономичен и здрав стол и да усвоим по-добра стойка. Ето по какъв начин: седнете на стола с крайници, стъпили на земята в неутрално, умерено състояние. Използвайте стол с гръбна опора или поставете възглавничка зад тила си. Стремете се тялото ви да е в неутрално, умерено състояние.

Пропускате хранения

Разбира се, оставяме настрани случаи като религиозния пост, който има дълга културна традиция. Не се предлага обаче да се прескачат хранения на инцидентен принцип.

„ В последна сметка това води до препитание, което води до висок оксидативен стрес и възпаления “ – изяснява доктор Керълайн Аповиан, шеф на Центъра по диетология в Бостънския медицински център. Вместо да пропускате закуската или да губите обяда в работа, е нужно да се храните минимум три пъти дневно, и в идеалния случай всяко хранене да съдържа плодове и зеленчуци.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР