Правилно подбраните хранителни продукти могат да ни помогнат по-бързо да

...
Правилно подбраните хранителни продукти могат да ни помогнат по-бързо да
Коментари Харесай

Бананите и кашкавалът приспиват

Правилно подбраните хранителни артикули могат да ни оказват помощ по-бързо да заспим или тъкмо противоположното – няма да ни дадат опция да мигнем до сутринта.

Например млякото и млечните артикули ни оказват помощ да заспим доста по-бързо, тъй като съдържат особено вещество, известно като триптофан. То кара хората да заспиват по-бързо.

Триптофан има също по този начин в бананите, домашно отгледаните птици и меда. Нивото на триптофан се повишава и от сладкото, само че с него не би трябвало да се прекалява.

Самата храна може да се трансформира в приспивателно. Ако не можете да заспите и се въртите в леглото, късче кашкавал или една ябълка могат да ви повлияят успокояващо.

А хамбургерите, пържените картофи, аленото месо и храните, богати на мазнини, не разрешават на организма да се придвижи в страната на сънищата. Което е спомагателен мотив против потреблението на тези не изключително потребни артикули.

 Банани

Съдържащите кофеин артикули като кафе, чай и някои безалкохолни, а също по този начин и някои типове медикаменти, могат да повлияят неприятно на заспиването ви.

Чаша алкохол преди лягане не е от най-хубавите хрумвания, в случай че смятате да се отдадете на заслужена отмора през нощта. Има късмет виното да ви подейства приспивно, само че ще се разсъните няколко пъти през нощта и почивката ви ще е накъсана.

Стойте настрани от тежките храни, изключително от такива, които са мощно пикантни. По време на сън процесът на храносмилане се забавя, а поради подправките като черен пипер и горчица можете да получите киселини.

Приемът на течности, който е толкоз нужен денем, би трябвало да бъде прекратен към три часа преди лягане. Физически не можете да се наспите, в случай че от самото начало ставате, с цел да отидете до тоалетната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР