Правилният вид ментални образи може да помогне за отслабване без

...
Правилният вид ментални образи може да помогне за отслабване без
Коментари Харесай

“Психологическа” диета сваля килограми осем пъти повече от другите диети

Правилният тип ментални облици може да помогне за намаляване без да се включва никаква друга диета от общоприет вид, която да изключва или да подчертава на избрани храни в менюто. Новият способ се назовава “Функционална образна подготовка ” и е съумял да провокира до осем пъти повече свалени килограми от останалите диети, настояват учените, създали опита. Терапията е помогнала на хора да смъкват 4.3 сантиметра от обиколката на талията си и да продължат да понижават тежестта си даже и откакто лечението е спряла.

Психологическата подготовка е присъединила 141 участници, които са били разграничени на две групи. Една група е била подложена на тъй наречените мотивиращо интервюиране, до момента в който другата група е минала функционалната образна подготовка. Резултатите са посочили, че след 6 месеца, групата, която е употребила мотивиращото интервюиране е свалила приблизително единствено 0.7 кг от самостоятелните тегла на участниците в нея, до момента в който участниците в групата с образната подготовка са свалили по приблизително цели 4 кг от тежестта си.

“Повечето хора считат, че с цел да смъкват от тежестта си би трябвало да ядат по-малко и да се упражняват повече, само че в доста случаи хората просто не са задоволително стимулирани, с цел да следват сходни практики, без значение от това какъв брой съгласни са били с теорията ”, изяснява доктор Линда Солбърг, водещата авторка на проучването. “функционалната подготовка може да помогне там, където обичайните способи не са дават резултат по една или друга причина ”, прибавя тя.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР