„Правилникът е с ранга на закон. Ние сме си определили

...
„Правилникът е с ранга на закон. Ние сме си определили
Коментари Харесай

Манолова отвърна: Г-жа Митева много искаше да има съдебна реформа, но нямаше желание

„ Правилникът е с ранга на закон. Ние сме си определили ясно по какъв начин работим, имаме ясно написани периоди. В 45-ия парламент периодите бяха увеличени от 24 часа на 72 часа, с цел да има време Народното събрание да работи по-качествено, по-обмислено, по тази причина съм изумена от това, което е споделил през вчерашния ден Христо Иванов, че тези периоди са инструктивни и че може да не се съблюдават. Ако ние не съблюдаваме нашите периоди, защо качествено законодателство приказваме? Тогава предлагам да махнем всички периоди в правилника. Нека да нямаме даже правилник. Щом ние няма да си съблюдаваме нашия правилник и организационен акт, дано да работим без подобен “,.

„ Жалко е, че едно от огромните обещания за правосъдна промяна не се случи. Виждате с какви процедурни хватки бяха неодобрени съвещанията на правната комисия, с цел да се стигне до този край, при който за повторно правната комисия след десетки съвещания приема закона за закриване на профилираните съд и прокуратура единствено на първо четене. Видяха се кои осуетяваха кворума с неприсъствието си. Ще се види кой излъга хората и кой удържа на думата си “, добави Манолова.

„ Българската Конституция е пределно ясна, че при искане на 1/5 от народните представители ръководителят на Народното събрание е задължен да насрочи съвещание и по този начин са правили всички ръководители до момента. В случая не става дума просто за едно съвещание, а за един от законите, които имат късмет да бъдат дефинитивно признати на второ четене, с което да стартира правосъдната промяна, а това е Бюрото за отбрана на очевидците при основния прокурор. Г-жа Митева доста искаше да има правосъдна промяна, само че нямаше предпочитание и по тази причина не насрочи съвещание на Народното събрание “, изясни още тя.

Според Мая Манолова още не е късно Митева „ да постъпи честно “ към Конституцията и да насрочи съвещание, а не да се оправдава с процедурни хватки.

„ Това беше къс, само че ефикасен парламент. Важно е, че пенсионерите ще получат 120 лв. в изискванията на рецесия, значимо е, че най-сетне след 13 години има преизчисляване на пенсиите, което ще стартира от 25 декември, значимо е също по този начин, че има задоволително поддръжка за бизнеса и самоосигуряващите се лица, както и за културните дейци. Освен това общините за първи път ще получат заслужено систематизиране на средствата против COVID-19 “, разяснява още Мая Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР