Пратка от 2,5 милиона дози руска противогрипна ваксина пристигна в

...
Пратка от 2,5 милиона дози руска противогрипна ваксина пристигна в
Коментари Харесай

Венецуела получи 2,5 милиона дози руска противогрипна ваксина

Пратка от 2,5 милиона дози съветска противогрипна ваксина дойде в петък във Венецуела. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Република Южна Америка Рандър Пеня, който посрещна товара на летището в Каракас, съобщи ТАСС.

" 2,5 милиона дози противогрипна ваксина дойдоха с помощта на президента Николас Мадуро и съглашението за съдействие сред Русия и Венецуела ", написа той в Twitter.

Според пресслужбата на Министерството на външните работи на Венецуела, имунизациите, създадени от Санкт Петербургския проучвателен институт за ваксини и серуми на FMBA (SPbNIIVS) , са доставени от Никарагуа. В Манагуа има дъщерно сдружение на SPbNIIVS Mechnikov, което създава ваксини против грип.
 Венецуела ваксинира против ковид със Sputnik V от 18 февруари
Венецуела ваксинира против ковид със Sputnik V от 18 февруари

Първи ще бъдат медиците, заяви президентът Николас Мадуро

Както означават от външното министерство, през декември 2019 година, по силата на съглашение с Русия, Венецуела получи 1,5 милиона дози противогрипна ваксина, през март 2021 година - 3 милиона.

Припомняме, че Венецуела бе и измежду страните , закупили милиони дози от съветската ваксина против ковид " Спутник V ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР