Пратеникът на Ватикана в Киев беше привикан в украинското външно

...
Пратеникът на Ватикана в Киев беше привикан в украинското външно
Коментари Харесай

Украинското външно министерство привика пратеника на Ватикана

Пратеникът на Ватикана в Киев беше привикан в украинското външно министерство, откакто папа Франциск предложи страната да обмисли повдигането на " бялото знаме " против Русия, съобщи Агенция Франс Прес.


Украйна яростно отхвърли предлагането на папа Франциск да договаря с Русия две години след нейното навлизане, като се зарече " в никакъв случай " да не се съобщи на Москва.

" Във връзка с изказванията на папа Франциск апостолическият нунций беше поканен в министерството на външните работи на Украйна ", заяви министерството в обществените мрежи.

Дипломатическото ведомство добави, че пратеникът Висвалдас Кулбодас е бил известен, че Киев е " отчаян от думите на папата по отношение на " бялото знаме ".

Министерството съобщи, че думите на католическия водач " предизвикват Русия да продължат да подценяват интернационалното право ".

" Главата на Светия трон трябваше да изпрати сигнали до интернационалната общественост за нуждата от неотложно сливане на силите, с цел да се подсигурява успеха на положителното над злото, както и да се обърне към нападателя, а не към жертвата ", се споделя още в известието./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР