Пръстените са не само бижута, но и мощни талисмани. Това

...
Пръстените са не само бижута, но и мощни талисмани. Това
Коментари Харесай

Годежен пръстен и венчална халка: Знаци и суеверия

Пръстените са освен бижута, само че и мощни талисмани. Това на кой пръст се носят демонстрира в коя област на живота ще имате шанс.

Историята на годежния пръстен се прокрадва през вековете с разнообразни смисли и способи на носене. Интересно е, че в разнообразни култури, любовта сред двама влюбени се засвидетелства посредством пръстен.

Годежният пръстен се носи на лявата ръка от католиците, а на дясната – от източноправославните. Но не е значимо на коя ръка ще носим подобен пръстен, а какво е неговото персонално значение за нас. Символиката се крие в самото украшение и възприятията, вложени в него, а не в ръката, на която го носим. Носете го на която ръка ви е комфортно, стига да е на безименния пръст.

Пръстенът на безимения пръст е мощен талисман, който защищава фамилията, носи обич и естетика.

Тези, които слагат пръстен на безимения пръст преди брака, изпитват проблеми в персоналния си живот – измяната от колегата, неналичието на вероятности. Това не се отнася за тези, които носят годежен пръстен.

Тези, които търсят сътрудник за сериозна връзка, не би трябвало да поставят пръстен на безимения пръст, тъй като това ще им попречи да срещнат обичания човек.

Счита се, че в случай че украсиш безимения си пръст преди брака, може да станеш лакомец и даже да загубиш приятелите си.

Бижу на безименния пръст демонстрира сериозна връзка, тъй че даряването на пръстен, просто по този начин, не се предлага.

Пръстенът, подарен от обичан човек с предложение на ръката и сърцето, служи като отбрана против всяко зло.

Годежният пръстен и венчалната халка би трябвало да се носят без събаряне и не е разрешено да се пробват от други хора, с цел да не ти завлечен щастието.

Смята се, че гравираните халки или тези с камъни усложняват фамилния живот на младоженците. Нашите предшественици са вярвали, че простите, гладки халки символизират щастлива връзка.
Ако съпрузите се разделят, налага се да си върнат брачните пръстени и по този метод да дадат независимост на себе си и колегата си за нови връзки.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР