Прасковите са отличен избор за тези, които искат да се

...
Прасковите са отличен избор за тези, които искат да се
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 2 праскови

Прасковите са отличен избор за тези, които желаят да се хранят здравословно. Тези сочни плодове са с ниско наличие на калории (45 калории в 100 грама), само че имат сладостен усет, съдържат витамини от група В и затова оказват помощ за възстановяване на настроението.

Освен това в тях се съдържа огромно количество фибри, пектин, витамини и минерали, които ще оказват помощ за възстановяване на цялостното здраве и подсилване на способността на организма да се опълчва на инфекции.

Прасковите съдържат още лутеин, който ги прави извънредно потребни за зрението. В състава им са открити даже субстанции, които могат да инхибират растежа и разпространяването на злокачествени тумори на гърдата.

Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че всеки ден консумирате по две праскови.

1. Настроението ви ще се усъвършенства

Ако сте прекомерно тревожни и се чувствате уплашени, изяжте 1-2 праскови. Само след седмица ще забележите, че настроението ви стартира да се усъвършенства. Това се дължи на обстоятелството, че прасковите съдържат комплекс от витамини от група В: В1, В2, В3, В4, В5, В6 и В9 и магнезий.

В допълнение, настроението се покачва от въглехидратите, съдържащи се в прасковите: 100 грама съдържат към 8,4 грама захари, които се усвояват много постепенно заради съществуването на диетични фибри и пектин. Но все пак хората с диабет би трябвало да бъдат деликатни и да се съветват с лекаря си за това какъв брой праскови могат да бъдат въведени в диетата.

2. Храносмилането ви ще се усъвършенства

Прасковите имат удобен резултат върху настроението и заради обстоятелството, че възстановяват работата на храносмилателния тракт.

Те са с високо наличие на пектин и фибри, а също по този начин съдържат пребиотици. Тези съставни елементи нежно подтикват перисталтиката, поддържат и подхранват хубавичко чревна микрофлора и отстраняват токсините. Пектинът също по този начин отстрани непотребните мазнини, триглицеридите и " неприятния " холестерол.

Следователно прасковите могат да понижат признаците на токсикоза по време на бременността. Въпреки това, при обостряне на стомашно-чревни болести: гастрит, язва на стомаха, прасковите се предлага да бъдат изключени. Но в интервали отвън обострянията на тези болести, прасковите могат само да са от изгода. Те не нервират лигавицата на стомаха и са целесъобразни даже за хора, оплакващи се от висока киселинност.

3. Подобряване здравето на сърцето и кръвоносните съдове

Прасковите съдържат доста калий ( 333 mg в един плод). Това вещество контролира мускулната контракция, възстановява кръвното налягане и стабилизира сърдечна функционалност. Магнезият също е нужен за попречване развиването на атеросклероза, инсулт и инфаркт. Пектинът усъвършенства кардиопротективните свойства на прсковите. А фосфорът, който също е във високи равнища в тях ( 20 mg на 100 грама), укрепва стените на кръвоносните съдове.

Прасковите съдържат желязо и витамин К - тези субстанции са нужни за контролиране на коагулацията на кръвта, равнищата на хемоглобина и попречване на анемия.

4. Подобряване на здравето на ставите, костите и зъбите

Прасковите са апетитен лек при остеопороза, артрит и проблеми със зъбите, защото в 100 грама от тях се съдържат 6 mg калций. Витамин С и цинк в състава им подтикват производството на колаген, който също е от значително значение за съединителната тъкан, ставите, костите и зъбите.

5. Превенция срещу рак

Учените допускат, че с цел да се реализира този резултат, би трябвало да се ядат по 2-3 праскови дневно.

Тези плодове несъмнено оказват помощ в битката с оксидативния стрес: антиоксиданти, които влизат в състава им, защищават клетките от свободните радикали и увреждането на ДНК. Те са потребни за косата, кожата и ноктите. И с изключение на всичко това, оказват помощ да се справите с подпухналостта, защото имат лек диуретичен резултат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР