Пращат медици от Пирогов на морето. Медицински специалист от Пирогов“

...
Пращат медици от Пирогов на морето. Медицински специалист от Пирогов“
Коментари Харесай

Пращат медици от Пирогов на морето


Пращат медици от Пирогов на морето. Медицински експерт от „ Пирогов “ ще работят в центрове за извънболнична помощ в морските курорти. Това сподели пред публицисти шефът на Регионална здравна ревизия – Бургас Георги Паздеров след подписването на днешния
Меморандум за съдействие
сред Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, болница „ Пирогов “, Област Бургас и общините Созопол, Приморско и Царево.

Министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев уточни, че ще се реши в допълнение какъв брой екипа ще са нужни и напомни, че предходната година в морските курорти са били изпратени осем екипа от „ Пирогов “.
Министърът на туризма в служебния кабинет
Илин Димитров сподели, че няма по какъв начин да се прави туризъм без да има качествена здравна грижа и изрази вяра, че сходна самодейност ще има и в Североизточна България. По думите му това е огромна стъпка към развиването на медицинския туризъм. Министър Димитров награди министър Меджидиев с почетния
знак на Министерството на туризма.
Мария Нейкова, регионален шеф на област Бургас, уточни, че през лятото броят на жителите и туристите в област Бургас доближава до 2,2 млн. души и благодари за откриването на филиал за незабавна здравна помощ в Приморско.
Директорът на „ Пирогов “ Валентин Димитров
пое ангажимент на 24 май, когато се отбелязва и празникът на Приморско, общината да получи подаяние компютърен томограф.
Меморандумът планува съдействие
за по-добро здраве и обществено благоденствие. Фокусът ще бъде върху подобряването на детското и майчиното опазване на здравето, на профилактиката, към понижаване на здравните неравенства, възстановяване на достъпа до диагностика и качествено лекуване и други Меморандумът е за три години, с опция за възобновяване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР