Практикуването на добра дентална хигиена е изключително важно, ако искате

...
Практикуването на добра дентална хигиена е изключително важно, ако искате
Коментари Харесай

Зъболекар предупреди, че модерна напитка вреди много на зъбите

Практикуването на добра дентална хигиена е извънредно значимо, в случай че желаете да поддържате здравословен метод на живот, а това е доста повече от просто четкане и прилагане на вода за уста два пъти дневно.

За да запазите зъбите си блестящи, би трябвало деликатно да мислите какво ядете и пиете - и освен очевидните виновници, за които би трябвало да внимавате. Наистина, до момента в който множеството от нас знаят, че несъразмерното пиянство на чай и кафе може да докара до неприятни петна, има някои на пръв взор по-невинни питиета, които също могат да причинят вреди.

Експерт предизвести, че една известна напитка може да бъде „ съществено нездравословна “ що се отнася до оралното здраве, макар че доста фенове на здравословния метод на живот я пият без да се замислят.

Размишлявайки върху някои от най-обсъжданите здравни трендове за 2023 година, денталният специалист доктор Халед Касем от Impress UK показа някои, които съгласно него би трябвало да се одобряват с нараснало внимание, като по-специално една напитка има капацитета да унищожи емайла.

Според доктор Касем би трябвало да се внимава доста, когато се пие модерната вода с лимон, която, макар че е освежаваща, е и мощно кисела. За по-добър усет на водата с лимон можете също да добавите малко мед, листа от мента или даже да я подправите с куркума или пикантен червен пипер.

Медицински отчет от 2019 година открива, че лимоновата вода може да е потребна срещу стареене, като в същото време оказва помощ за възстановяване на чревния ви микробиом и даже ви оказва помощ да живеете по-дълго. Говори се, че звезди като Дженифър Анистън, Хилари Дъф и Наоми Кембъл се любуват на простата, само че подхранваща напитка, която може да се пие студена, хладка или гореща, според от желанията.

Ако обаче сте един от многото запалянковци на здравето, които са създали лимоновата вода част от утринната си рутина, тогава би трябвало да предприемете дейности, с цел да отбраните зъбите си.

Д-р Касем изясни: „ Няма изненада, че водата с лимон продължава да бъде известна наклонност, защото има доста потвърдени изгоди за здравето от тази напитка; тя е източник на хидратация и витамин С, поддържа здравето на кожата, подкрепя храносмилането и се твърди, че ускорява вашия метаболизъм. Но знаете ли, че пиенето на прекалено много вода с лимон може съществено да повреди зъбите ви? "

Той продължи със съвета: „ Лимоновият сок е доста кисел и може да унищожи емайла, което прави зъбите ви податливи на болести на венците и изгниване с течение на времето. Ето за какво, в случай че това е един от ежедневните ви ритуали, бихме ви посъветвали да го пиете през сламка, с цел да предпазите зъбите си. Ако показвате някакви признаци на рани в устата, избягвайте всичко това, защото киселинността може да аргументи раздразнение и инфектиране! "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР