Прахът е най-големият враг на напуканите петиНапуканите пети не са

...
Прахът е най-големият враг на напуканите петиНапуканите пети не са
Коментари Харесай

Как да се справим с напуканите пети?

Прахът е най-големият зложелател на напуканите пети

Напуканите пети не са най-хубавата панорама и в това няма спор. Но да оставим настрани образният резултат. Те могат да бъдат източник на инфекции и да причинят разнообразни проблеми.

Какви са аргументите за напукването на петите?

Те могат да бъдат най-различни. Най-често срещаната е продължителното стоене прав. Също по този начин, в случай че страдате от наднормено тегло, това може да бъде причина за напукването им.

Друга причина е обвързвана с възрастта. С напредването ѝ кожата губи своята разтегливост и резистентност. Това си личи първо в областите, където има най-голямо натоварване. В този случай са петите.

Студените зими и отворените обувки през лятото също са виновници за неустойчивостта на кожата в тази област от тялото ни. Да не приказваме, че през лятото улиците са прашни и всичко влиза в обувките. Прахът е най-големият зложелател на напуканите пети.

Не би трябвало и да прекалявате с топлата вода под душа. Тя също дехидратира кожата и може да докара до напукване. Дефицитът на цинк, витамини и Омега-3 също може да докара до неприятно напукване на петите, а и като цяло на самата кожа – тя е суха и раздразнена, написа.

Много е значимо да избирате подобаващи обувки и да са точният размер. Понякога дамите, с цел да се добият с стремежи модел са склонни да създадат компромис с размера. Взимат по-малък, което не е редно, защото се получава в допълнение търкане. Друг проблем от по-малкия размер е и стискането на краката. Така се води до дисторция на палеца и излизане на „ кокалчета “, което в допълнение затруднява ходенето.

Образуването на мазоли също произтича от по-малкия размер обувки, а оттова и рани по краката.

Как да се отървете от напуканите пети?

Накиснете ги в хладка вода за 10-15 минути и по-късно ги изстържете деликатно с пемза. След това нанесете овлажнител под формата на крем за пети или вазелин. Когато употребявате тези артикули, вие помагате на кожата да се оправи с напукването и даже можете да предотвратите появяването му. Важно е да хидратите в дълбочина, само че внимавайте да не нанасяте хидратиращ крем към пръстите.

Друга опция за справяне с напукани пети е да масажирате краката си със сусамово олио преди лягане. Регулярно нанасяйте примес от глицерин и розова вода. Това успокоява и заздравява пукнатините. Кокосовото масло също прави чудеса с напуканата кожа.

Трябва да знаете, че тези средства оказват помощ на хора без здравословни проблеми. Ако петите ви кървят, сълзят или пък са възпалени по различен метод, то се свържете с кожен лекар, преди да приложите каквото и да е лекуване.

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР