> ПрагаОще по-студено е в Шотландия, където на места температурата

...
> ПрагаОще по-студено е в Шотландия, където на места температурата
Коментари Харесай

Невиждан студ парализира Европа, насочи се към нас!

 > Прага
Още по-студено е в Шотландия, където тук-там температурата спадна до минус 16 градуса. Прага, която притегля милиони туристи всяка година, в този момент е пуста и единственото развлечение Пожарна охрана Карловия мост и стръмните улички на Храдчани са ските.

Деца се спускат с шейни в паркове в белгийската столица Брюксел, където рядко се радват на пързалки, в Нидерландия всеобщо се връщат към националната пристрастеност по зимните кънки. 

След Германия и Централна Европа, неприятното време настава и към източната част на континента.

В Париж пък чиновници на Айфеловата кула употребяват горелки, с цел да разтопят леда, който се натрупа по структурата поради студената вълна във Франция и Западна Европа.

Райони в Нормандия и Бретан, където заледяванията са нетипични, затварят автомагистрали поради дефицит на техника за поддържане на пътищата. В елементи от парижкия район локалните управляващи стопираха придвижването на учебните рейсове и приканиха децата да си останат вкъщи.

" При негативни температури част от подовете ми се покриват с лед. За да го разтопим, би трябвало да се употребяват горелки, тъй като солите са прекомерно корозионни за метала ", гласи известие в Туитър от формалния акаунт на Айфеловата кула. Тя е затворена за визити от месеци поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР