PPF Group N.V. обявява, че изцяло притежаваните от компанията дъщерни

...
PPF Group N.V. обявява, че изцяло притежаваните от компанията дъщерни
Коментари Харесай

Келнер взема бТВ и телевизии в още 4 държави за 2,1 млрд. долара

PPF Group N.V. афишира, че напълно притежаваните от компанията дъщерни сдружения са подписали съглашение с Central European Media Enterprises Ltd (NASDAQ/Пражка финансова борса: CETV) ( “CME”) за придобиването на CME, оповестиха от компанията, благосъстоятелност на най-богатия чех, Петр Келнер.

Стойността на договорката е $2,1 милиарда. Не се показва на какъв брой е оценена bTV, защото цената е пакетна за медии в още четири страни. CME е притежател на групата на бТВ, която включва каналите bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. Компанията има също телевизионни групи в Чехия (Nova), Румъния (PRO TV), Словакия (Markíza) и Словения (POP TV).

„ Придобиването на CME с нейните медийни активи в пет европейски страни ще добави и ще укрепи нашите телекомуникационни интервенции в Централна и Източна Европа. Целта ни е да използваме естествените синергии сред основаването на наличие и неговото разпространяване за по-нататъшно развиване на телекомуникациония и медиен бизнес на групата. CME е здрава и добре ръководена организация и нямаме желание да вършим обилни промени ", споделя Петр Келнер, представен в известието на PPF Group.

В взаимно изказване, Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, основни изпълнителни шефове, декларират: „ През последните 6 години, до момента в който трансформирахме бизнеса и осигурихме впечатляващ и резистентен растеж в рентабилността, нашият главен фокус беше да сътворяваме стойност за нашите притежатели. Тази договорка, която е кулминационната точка на тези старания, е вярната за нашите акционери и е удовлетворяващ свършек на един от най-успешните обрати в развиването на водеща медийна компанията през последните години. Доволни сме, че PPF Group, с потвърден триумф в ръководството на бизнеси в доста промишлености, споделя нашата вероятност за значимостта на локалното наличие и неговата дарба да притегля огромни аудитории към малкия екран “.

CME оперира на пет европейски пазара и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. Компанията предлага над 30 телевизионни канала, както в изтънчен, по този начин и в заплатен формат, на над 45 милиона фенове. През последните години се следи наклонност на консолидиране на основаването и разпространяването на наличие, както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати.

BNP Paribas и Société Générale са консултанти на PPF по структуриране на договорката. Общо 1.15 милиарда евро са напълно обезпечени от група от банки -BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale и UniCredit. Компанията J.P. Morgan е финансов консултант, а White & Case LLP е юридически консултант на PPF по придобиването, се показва още в известието.

Сделката се чака да бъде приключена доникъде на 2020 година Преди това тя би трябвало да бъде утвърдена от събранието на акционерите на CME, както от Европейската комисия и националните антимонополни регулатори.

Миналата година българската Комисия за защита на конкуренцията не позволи на фонда на Петр Келнер да придобие Нова телевизия, която по-късно бе купена от братята Георги и Кирил Домусчиеви.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР