ПП-ЗБ и ГЕРБ-СДС ще се споразумеят. А дали има възможност

...
ПП-ЗБ и ГЕРБ-СДС ще се споразумеят. А дали има възможност
Коментари Харесай

Антон Кутев: Тази сглобка я държат няколко милиарда причини - в левове

ПП-ЗБ и ГЕРБ-СДС ще се спогодят. А дали има опция за някаква друга настройка, ще разберем в идващите няколко месеца, тъй като благоприятни условия за преформатиране в границите на това Народно събрение постоянно ще има и това ще е опасност към това, което ще откри. 

Това разяснява пред Нова тв Антон Кутев, представител на четири служебни държавни управления. 

Личната ми прогноза е, че Политическа партия няма да посмеят да изострят обстановката. Може да се притискат, да си извиват ръцете, само че ще се схванат. А откакто ГЕРБ е мандатоносителя нещата умерено ще си вървят досега, в който не решат, че могат да създадат друга настройка, разяснява той.



Мисля, че точно опцията за друга настройка е опасността. Едно е несъмнено, че има няколко милиарда аргументи тази сглобка да остане. За левове става дума, несъмнено. Защото сега, в който се разглоби сглобката, остава въпроса кой открадна автомагистралите, изключително Хемус. Тук не става дума за един самун като в " Клетниците ". Тук става дума за милиард и половина, които изчезнаха, разяснява той.

Ако тръгнем ние тримата да ги броим тези пари, ще ни трябват два месеца, с цел да ги преброим, добави той.

Въпросът, който си задаваме е каква е повода Политическа партия да прикрива това нещо. Отговорът е властта. Може ли да изчезне цяла автомагистрала и ти да не питаш. Не съм чул министъра да се интересува. Фактът е реалност - 90% от парите за автомагистралата я няма, а от нея имаме едвам 20%, посочи Кутев. 

Как ще стане правосъдна промяна, като имаш явни образци за изчезнала маагистрала и ти не питаш каков става с нея, разяснява той.

Как ще се случи ГЕРБ да са на власт и да проверяват сами себе си. Няма по какъв начин да чакам същите хора да ровят в своите неща, разяснява той.

Не желая да разпределям присъди. Не мога да кажа, че тези хора, които ни ръководят са безусловно нефелни. Има и хора, които са рационални, които са отишли в Народното събрание, с цел да осъществят фантазиите си. Има несъмнено отчаяние обаче. Отиваш в Народното събрание и виждаш, че действително нещата не се случват по този начин, както си мислил.И аз го претърпях това. Всеки реагира обаче друго на това отчаяние. Достойните хора, в случай че са задоволително на брой, могат да пречупят тренда. Проблемът е, че сега такива хора не са задоволително и се оказва, че дребна група хора, които имат ползи за милиарди ръководят всичко и ръководят чистата на съвест на останалите, разяснява той.

Ако президентът Радев в този момент направи собствен политически план, аз съм уверен, че той ще срине настоящето състояние, че ще промени сегашната партийна система. Но дали ще го направи е различен въпрос. Той не желае да оставя страната в безпорядък. Не съм уверен, че той желае да направи подобен план, само че и аз не съм сигурен дали моментът за такова нещо не епреминал, разяснява Кутев. 

Но даже да няма президентски план, ще се появят доста други планове. Повечето хора знаят, че политиците сега не обслужват нашия интерес. Да, тези неща се вземат решение на избори, само че въпросът е на изборите ти да имаш избор. Ако Радев направи план, те ще имат избор, само че дали той ще го направи, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР