ПП има виждания как трябва да изглежда бъдещ кабинет, заяви

...
ПП има виждания как трябва да изглежда бъдещ кабинет, заяви
Коментари Харесай

Андрей Гюров: ПП може да обсъди предложения за министри от други партии

ПП има визии по какъв начин би трябвало да наподобява предстоящ кабинет, съобщи пред бТВ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров. Той повтори тезата, че в държавното управление би трябвало да има фигури, които да носят  политическа отговорност и че Политическа партия ще предложи такива.

По думите му, партията-мандатоносител е отворена за оферти на други партии за министри, които имат подготвеност в избрани експертни области.

Според него, в договарянията за държавно управление има игра на политическо его.

Гюров изрази удивление, че някои от систематичните партии не са се появили на полемиките за сформиране на държавно управление с мандата на Политическа партия.  

Той предвижда, че при нови избори обстановката със настоящия фрагментиран парламент не би се трансформирала в идващото Народно събрание и никоя партия не би имала болшинство за кабинет.

Депутатът разяснява, че в третия мандат има доста незнайни и че „ значими и виновни решения не трябва да се вземат под условности “.

Гюров уточни, че в случай че третият мандат отиде при „ Демократична България “,  тогава Демократична България ще зададат тона, а Политическа партия ще отидат на диалози, очаквайки да бъдат спазени обещанията, които са дали пред своите гласоподаватели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР